Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sele u Grad Heroj

Demografska obnova u Vukovaru: Do 2020. godine planira se selidba cijele inženjerijske bojne

Inženjerijska bojna seli u Vukovar (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Inženjerijska bojna seli u Vukovar (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Inženjerijska bojna seli u Vukovar (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Inženjerijska bojna seli u Vukovar (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Inženjerijska bojna seli u Vukovar (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Inženjerijska bojna seli u Vukovar (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Inženjerijska bojna seli u Vukovar (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Problem sve većeg iseljavanja stanovništva u Vukovaru će se, barem donekle, riješiti u suradnji s vojskom.

Do 2020. godine planira se prebacivanje cijele inženjerijske bojne u Grad Heroj, što znači i doseljavanje 300 časnika i dočasnika te njihovih obitelji.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Vukovaru Pregovori i razgovori Plenković iz Vukovara: "To je ozbiljna politička pogreška" Izložba Trofeji ruske vojske - 1 Ogromna gužva Ruska vojska izložila zapadno oružje zaplijenjeno u Ukrajini: "Povijest se ponavlja"

Predstavnici vojske i grada u petak su obišli radove na proširenju vojarne, a pohvalili su se i učinjenim radovima - dosad je uklonjeno i očišćeno više od 500 objekata uništenih tijekom rata.

"Vukovar i danas i u ubudućnosti ima vrlo važnu geopolitičku poziciju RH", kazao je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general bojnik Siniša Jurković.

"Nas lokalno u suradnji s vojskom očekuje pokušaj omogućavanja što boljih uvjeta svim vojnicima u gradu Vukovaru, kako bi ih u maksimalnoj mjeri približili grad, omogućili im da dobiju sve potrebne uvjete", dodao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene