Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Navijači u Vukovaru pjevali 'Ubij, ubij Srbina!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi hrvatskih navijačkih skupina danas su se uputili prema Vukovaru kako bi dali podršku lokalnoj hrvatskoj zajednici nakon posljednjih incidenata, kao što je napad na Učenički dom u Borovu Naselju, kada su maskirani huligani kamenjem razbijali prozore na Domu uz povike 'Ovo je Srbija!'.

Očekuje se dolazak oko tisuću pripadnika raznih navijačkih udruga, od BBB-a i Torcide pa sve do Funcuta i Ultrasa, ovaj puta ujedinjenih.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Uhićenja zbog napada u Vukovaru Užas u Vukovaru BBB-ovci se oglasili prvi put od premlaćivanja maloljetnika: "Zbog sustavnog demoniziranja dužni smo nešto reći..."

Skup, koji osiguravaju jake policijske snage, protječe zasad mirno i više-manje dostojanstveno, ako izuzmemo povremene uvredljive usklike 'Ubij, ubij Srbina' i pokoju uvredljivu pjesmu na početku okupljanja.

Prosvjednici su došli iz svih područja Hrvatske, od Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra i Zagreba, do Osijeka i Vinkovaca te su se okupili kod hotela "Dunav".

Potom su mirno i dostojanstveno u mimohodu, uz pjevanje domoljubnih pjesama i pjesama hrvatske nogometne reprezentacije, te skandiranja "Vukovar, Vukovar", krenuli do Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav, i ondje odali počast poginulim hrvatskim braniteljima Vukovara.

Prosvjedni skup osiguravaju jake policijske snage, a prema neslužbenim procjenama u Vukovaru je razmješteno više od 500 pripadnika interventne i drugih policija.

Policija je sve navijače-prosvjednike pregledala na ulasku u Vukovar, kao i pri izlasku iz autobusa i automobila u samom Vukovaru.

Oko 13 sati očekuje se dolazak prosvjednika na vukovarsko Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata.

Vođe navijačkih skupina nisu željele dati izjave novinarima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene