Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Ovčari

Vukovar: Krenuo 3. ultramaraton Vukovar-Srebrenica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od spomen područja masovne grobnice na Ovčari jutros je krenuo treći ultramaraton Vukovar-Srebrenica koji u povodu obilježvanja 19. obljetnice srebreničkog genocida trče četvorica hrvatskih branitelja maratonaca.

Maratonci Duško Štrbac iz Zagreba, Elvir Rakipović, Dražen Ćućić i Robert Kasumović iz Osijeka u pet etapa pretrčat će 227 kilometara između Ovčara i Potočara i na taj način podsjetiti na sve nevino stradale tokom rata od 1990. do 1995. godine te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Ultramaraton Vukovar-Srebrenica, koji se trči od 6. do 10. srpnja na relaciji Vukovar - Borovo - Vinkovci - Županja - Bošnjaci - Gunja - Brčko - Bijeljina - Janja - Zvornik-Kostijerovo - Bratunac - Srebrenica, organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Ustavni sud Srbije uvažio žalbu na presudu za Ovčaru

Po riječima predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Kemala Bukvića, povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, želi se podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih.

Prije starta ultramaratona, podno spomen obilježja na Ovčari položen je vijenac i zapaljene su svijeće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene