Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajedno u pjesmi

Vukovar: Dolazak Pape zbližio mlade s obje strane Dunava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do dolaska Pape Benedikta XVI ostalo je još nekoliko mjeseci, no pripreme su u punom jeku i skupina mladih iz Hrvatske i Vojvodine snimila je pjesmu za Papin dolazak ''Mreža ribara' i u Vukovaru počela snimati spot.

Voda je povezala mlade s dvije obale Dunava - hrvatske i srpske. Plod suradnje je pjesma 'Mreža ribara' koja će biti izvedena za vrijeme posjeta svetog oca Zagrebu. 'Pjesma je nastala na osnovu teksta papine nove knjige Svjetlost svijeta, mislim da su tamo toliko jasne poruke Svetog oca da jednostavno nije bilo teško napisati ovakav tekst', kaže autorica teksta Josipa Dević. Pjesma je snimljena u Subotici, a danas je počelo snimanje video spota i uz vukovarsku crkvu u spotu se kao glavna poveznica pojavljuje Dunav.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje Ilustracija U Austriji Nesreća na Dunavu: Kruzer pun putnika udario u betonski zid, ima ozlijeđenih

'Jako mi je drago što mladi iz Vojvodine imaju priliku sudjelovati u ovako velikom projektu i biti dio susreta s Papom', kaže solistica Marija Vidaković. Do dolaska pape Benedikta XVI. u Zagreb ostalo je nešto više od tri mjeseca i mladi s obje obale Dunava taj trenutak ne mogu dočekati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene