Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje ispriku

Vukelić: Naslovnica Novosti uvreda je za sve branitelje i građane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Branko Vukelić smatra da je naslovnica tjednika 'Novosti' uvreda za sve sudionike Domovinskoga rata i za sve građane hrvatske države, a pogotovo za branitelje i stradalnike Domovinskoga rata.

Ministar Vukelić je istaknuo je kako je zaista neprihvatljivo dovoditi u kontekst agresora i njegovo zrakoplovstvo, koje je razaralo i ubijalo po Hrvatskoj, sa zrakoplovstvom hrvatskih oružanih snaga koje danas štite i brane Hrvatsku i sudjeluju u mnogim aktivnostima, kao što su protupožarna obrana i pomoć stradalima.

Pročitajte i ovo Povratak kulture popravljanja kućanskih aparata (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Povratak kulture popravljanja EU odlučio stati na kraj uređajima "programiranim" da se kvare, kao i triku proizvođača zbog kojeg smo prisiljeni kupovati nove aparate Slika nije dostupna Nova pravila Predstavljen novi Zakon o subvencioniranju stambenih kredita, ministar otkrio "veliku novost"

Na pitanje hoće li tražiti da se ukine financiranje tjednika 'Novosti' iz državne blagajne, Vukelić je rekao da to nije u njegovoj nadležnosti te da to ne namjerava tražiti, kao i da su se o tome, koliko on zna, oglasile i udruge. Istaknuo je da je očekivao da će se glavni urednik 'Novosti' a neki način ispričati za neprimjerenu usporedbu, ali da takve izjave nije čuo.

Potvrdio je da je o tome razgovarao s premijerkom Jadrankom Kosor i ponovio kako je neprihvatljivo dovoditi u kontekst onoga koji je napadao Hrvatsku i onoga tko ju danas brani. 'Ako nekoga danas veseli velika nesreća koja se dogodila - pad dvaju zrakoplova, onda nas to treba žalostiti i trebamo se pitati zašto to nekoga veseli, kao što je sve nas u Hrvatskoj veselilo kada su naši branitelji oborili dva zrakoplova tzv. JNA koji su ubijali i rušili Hrvatsku', izjavio je.

>> 'Obadva, obadva su pala!' - naslovnica Pupovčevih Novosti

Na naslovnici najnovijega broja tjednika 'Novosti', koji izdaje Srpsko narodno vijeće, objavljena je fotografija dvaju hrvatskih 'migova' s nacionalnim obilježjem i naslovom 'Obadva, obadva su pala!'. Zbog te naslovnice i činjenice da se taj tjednik financira iz državnog proračuna danas je prosvjedovao i Hrvatski Helsinški odbor za ljudska prava (HHO). (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene