Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekonomska konferencija

Vujčić: Politička nestabilnost uvijek kreira i ekonomsku nestabilnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovniku je počela 22. međunarodna Dubrovačka ekonomska konferencija, koju organizira Hrvatska narodna banka.

Konferencija je okupila je ugledne znanstvenike sa svjetskih sveučilišta, te predstavnike najvažnijih međunarodnih financijskih institucija, središnjih i poslovnih banaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi podaci MMF objavio prognozu za svjetsko gospodarstvo Boris Vujčić Godinu dana eura Guverner HNB-a: "Od početka karijere slušam pitanja kad će kamatne stope u Hrvatskoj biti kao u Njemačkoj''

Konferencija je bila prilika i za komentare na trenutačnu političku nestabilnost u Hrvatskoj te moguće posljedice na gospodarstvo.

'Politička nestabilnost uvijek kreira i ekonomsku nestabilnost jer niste sigurni kakve će biti politike i u tom smislu investitori ako se radi o tržištima duga zahtijevaju premiju na politički rizik , što je manje izvjesna politička situacija to će oni tražiti višu premiju na rizik na investiranje u tu zemlju. Ostali investitori, oni izravni investitori oni odgađaju svoje investicijske odluke čekajući da se političke neizvjesnosti riješe', kaže guverner HNB-a Boris Vujčić.

'Pratimo situaciju u Hrvatskoj, za sada nema većeg utjecaja. Ono na čemu je naglasak i što će se svakako pratiti jest kontinuirana potpora reformama. Hrvatska je nakon duge recesije počela mijenjati stvari i postoji potpora reformama, nacionalni program reformi je dobar, ali mora biti implementiran, to je ono što će gledati i investitori i međunarodna zajednica, to je najvažnije', dodaje Paul Thomsen, direktor MMF-a za Hrvatsku.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene