Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budući guverner o krizi u eurozoni

Vujčić: Mi smo toliko ovisni o eurozoni da nam ne može biti svejedno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik guvernera Rohatinskog danas je govorio o krizi u eurozoni i kako ona utječe na nas.

'Ono što se događa u eurozoni vrlo je važno za Hrvatsku. Eurozona je naš glavni partner, većina tijekova kapitala, tako da smo mi u svakom pogledu toliko ovisni o zbivanjima u eurozoni da ne možemi biti indiferentni', rekao je danas budući guverner HNB-a Boris Vujčić.

Pročitajte i ovo Videozid o mogućoj recesiji u Hrvatskoj - 4 ANALIZA MISLAVA BAGE Što nas može spasiti od recesije i koji je lijek za podivljalu inflaciju? Nacionalno vijeće za uvođenje eura u RH NOVA SLUŽBENA VALUTA Nacionalno vijeće za uvođenje eura: ''Hrvatska je čvrsto na putu u eurozonu i zato će nam u ovoj krizi biti lakše''

'Eurozona je u ovom trenutku pred teškim odlukama , koje bi trebale biti najavljene ovih dana iz Bruxellesa. Te teške odluke će ne neki način definirati put na koji eurozona ide idućih dana, tjedana i mjeseci', dodao je Vujčić.

>> Evo tko je vjerojatni nasljednik Rohatinskog

Na pitanje novinara o navodima da se u budućnosti neće moći bez bankovne unije odgovorio je kako je to vrlo važno političko pitanje.'Postupno treba eurozona ići prema nekoj vrsti fiskalne unije, ne potpune, ali neke vrste fiskalne unije; međutim, to nije lako političko pitanje i te odluke treba donijeti u vrlo kratkom vremenu, što je u ovom trenutku značajan politički problem', rekao je Vujčić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene