Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje hladno

Vrijeme napravilo KAOS u Dalmaciji: Evo što nas očekuje idućih dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra nas očekuje vrijeme slično današnjem – oblačno uz, ponegdje, slab snijeg ili kišu.

I sutra će prijepodne puhati jak vjetar, zato nemojte zaboraviti kapu i šal. Ostatak tjedna bit će sunčaniji i mirniji.

Pročitajte i ovo Kiša u Splitu, ilustracija Vremenska prognoza Polako pripremajte kišobrane: Meterolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka na početku novog tjedna Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje za vikend Vremenska prognoza Bliži se Prvi maj: Koja polovica tjedna je bolja za spajanje s vikendom?

Čitavo područje Dalmacije, osim bure, probudio je jutros i snijeg. Najviše, nekoliko centimetara je palo na širem području Vrgorca i Imotskog, ali i na Biokovu.

Pahulje nošene burom su pale i u Omišu, Splitu te na poluotoku Pelješcu. Snijeg je zabijelio Liku, a temperatura se nije penjala iznad nule.

Jaka bura je stvara probleme i u prometu. Naime, u Bračkom kanalu, danas se s pola puta prema Supetru, s udaljenosti oko četiri i pol milje od obale, trajekt morao vratiti u splitsku gradsku luku.

Na samom Braču, u Supetru su veliki valovi nošeni burom zapljusnuli rivu i srušili sve štandove za prodaju suvenira, a neke od njih odvukli su u more.

Problema u prometu, te s trajektnim i katamaranskim linijama bilo je zbog bure u cijeloj Dalmaciji.

VIDEO 'Hrvat' krenuo prema Braču pa se zbog bure i valova vratio u Split

Vremenska prognoza za srijedu

Vrijeme će u srijedu biti umjereno do pretežno oblačno. Slab snijeg je moguć u istočnoj, dijelu središnje i gorskoj Hrvatskoj, dok je na jugu ponegdje moguća kiša. Na kopnu će prijepodne puhati jak vjetar, dok će na Jadranu puhati olujna i jaka bura koja će poslijepodne oslabjeti.

Temperatura će se na kopnu kretati od -3 do 3 stupnja Celzijeva, dok će u Dalmaciji ujutro biti između 3 i 7 stupnjeva, a poslijepodne 6 do 10 stupnjeva Celzijevih.

Vremenska prognoza za iduća tri dana

Idućih dana na kopnu će biti barem djelomice sunčano i uglavnom suho. Jutra će i dalje biti hladna, dok će preko dana ipak biti malo toplije. U subotu nas čeka novo naoblačenje, a do kraja dana mjestimice i nove oborine.

Na moru će u nastavku tjedna prevladavati sunčano, ali i dalje dosta hladno. Bura će oslabjeti, a u subotu će zapuhati umjereno i jako jugo. Zatim će se naoblačiti, a do kraja dana počet će i kiša. Na moru idućih dana sve toplije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene