Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmaralište Lozica

Zemljište uz more, vile, barokni dvorac... Vrijedna nekretnina pokraj Dubrovnika vraćena BiH

Odmaralište Lozica
Odmaralište Lozica Foto: Cropix
Iznimno vrijedna nekretnina na Jadranu vraćena je sarajevskom Crvenom križu. Riječ je ogromnom zemljištu uz more, velikom baroknom dvorcu, plaži, specijalno izgrađenom podvožnjaku iza kojeg se nalazi hotel s tri kata i dvije luksuzne vile.

Dječje odmaralište Lozica kod Dubrovnika je nakon više od 30 godina koliko je trajala pravna bitka, vraćeno Crvenom križu Novo Sarajevo.

"Zajednički interes kantona, grada i općine je da zaštiti ovu vrijednu, višemilijunsku imovinu od oko 4000 kvadrata zemljišta na vrlo atraktivnoj lokaciji i da joj vrati namjenu oporavilišta i odmarališta" prenio je Biznisinfo riječi gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Pročitajte i ovo Marko Primorac osjetljivo pitanje Ministar Primorac jasno odgovorio hoće li ova Vlada uvesti porez na nekretnine

Vrijedna nekretnina obuhvaća ogromno zemljište uz morsku obalu, veliki barokni dvorac, plaža, specijalno izgrađeni podvožnjak iza kojeg se nalazi hotel s tri kata kao i dvije luksuzne vile. U odmaralište su nekoć ljeti dolazila djeca da se oporave nakon liječenja, dok su ga na jesen posjećivali umirovljenici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najgore u Danskoj Hrvatska na vrhu EU po poskupljenju stambenih nekretnina

"Sigurna sam da će nam koristiti izuzetno uspješni partnerski i prijateljski odnosi sa Gradom Dubrovnikom i uvaženim gradonačelnikom Matom Frankovićem. Vrijeme je za konkretno osnaživanje saradnje u oblasti infrastrukture, turizma, ali i očuvanja našeg vrijednog naslijeđa", rekla je Karić.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene