Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljeto je uranilo

Već uskačemo u kratke rukave? Prognostičar Nove TV otkriva kakvo nas vrijeme čeka u nadolazećim danima

Sunčan dan u Splitu
Sunčan dan u Splitu Foto: Duje Klarić/Cropix
Prognostičar Nove TV Ivan Čačić za nadolazeće dane najavljuje iznimno toplo vrijeme.

Iznad gotovo cijele Europe uspostavio se vrlo prostran i jak ciklonalni vrtlog. Na njegovom južnom rubu u naše će krajeve s juga neprestano pritjecati razmjerno topao zrak. Zbog toga će slijedećih dana biti dosta vjetrovito i iznadprosječno toplo. U toj struji u četvrtak će stići i ovaj atmosferski poremećaj koji će prolazno donijeti kišu ili grmljavinski pljusak.

Pročitajte i ovo Tomislav Ramljak - 2 Amber Alert Sustav hitnog obavještavanja o nestalom djetetu u Hrvatskoj ne postoji, struka upozorava: "Zaista pozivam, ne čekajmo tragičnu priču!"

U četvrtak ujutro i prijepodne u većini krajeva promjenljivo i sve više vjetrovito. Uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj, zatim i u središnjim predjelima, povremeno uz više oblaka, kiša, dok će u istočnim krajevima i Dalmaciji biti i duljih sunčanih razdoblja. Puhat će umjeren i jak, na udare ponegdje i olujan jugozapadnjak, na Jadranu i jugo – pa je posvuda cijeli dan oglašen žuti Meteoalarm. Najniža jutarnja temperatura većinom između 5 i 10, na moru 9 i 13 Celzijevih stupnjeva.

U nastavku dana u Središnjoj Hrvatskoj oprez zbog ponegdje jakog na udare i olujnog vjetra s jugozapada. I dalje promjenljivo, a povremeno će uglavnom u zapadnijim predjelima biti malo kiše ili ponekog pljuska. Najviša temperatura od 15 do 18 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?"

U istočnim predjelima poslijepodne djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Puhat će većinom umjeren, ponegdje i jak jugozapadnjak. Poslijepodne od 18 do 21 stupnja.

U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu promjenljivo do pretežno oblačno i vrlo vjetrovito povremeno s kišom, pljuskovima i mogućom grmljavinom. Vjetar umjeren i jak ponegdje i olujan jugozapadi i južni, na Jadranu i jugo. Najviša temperatura u gorskom području od 12 do 14, na Jadranu od 14 do 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

U Dalmaciji djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uglavnom na sjeveru ponegdje će biti malo kiše ili ponekog pljuska. Puhat će umjereno i jako jugo. Temperatura od 16 do 19 stupnjeva.

Slijedećih dana u unutrašnjosti pretežno sunčano, uglavnom suho i iznimno toplo. U petak i nedjelju u gorskim predjelima mjestimice uz više oblaka može biti malo kiše. Puhat će povremeno umjeren do jak vjetar s jugozapada i juga.

Pročitajte i ovo Što svi žele - 1 Jasni zahtjevi Pravi je trenutak za obećanja: Evo koje želje najveći sindikati žele da im ispuni nova vlast

Na Jadranu pretežno sunčano, uglavnom suho i razmjerno toplo. Jedino na Sjevernom Jadranu u petak i nedjelju povremeno može pasti malo kiše. Bit će vrlo vjetrovito uz umjereno i jako jugo mjestimice i s olujnim udarima.

Za uskrsne blagdane pretežno sunčano, uglavnom suho i iznimno toplo. Na Veliki Petak i Uskrs malo kiše može pasti u gorskom području i na Sjevernom Jadranu. Bit će i vjetrovito, osobito na Jadranu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene