Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazi promjena

LJETO SE NE DA Uživajte u suncu, neće još dugo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi se pitaju do kad će nam trajati ljeto, te hoće li se visoke temperature još dugo zadržati. Donosimo odgovor.

Tijekom današnjeg dana prevladavati će sunčano, vruće ili vrlo vruće i sparno vrijeme. Osim maksimalnih temperatura koje možemo očekivati do kraja dana, porasle su i one minimalne, tako je u unutrašnjosti ponegdje i najniža jutarnja temperatura bila oko 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Tuča u Slavonskom Brodu Dobro je biti na oprezu Oluja pogodila dijelove Slavonije, potopila Slavonski Brod: Što nas očekuje danas? Nevrijeme u Slavonskom Brodu Ledena kiša VIDEO/FOTO Jako nevrijeme pogodilo Slavoniju: Led zabijelio tlo, kiša uzrokovala bujice

Kako se sada čini, kraj kolovoza i prvi dani rujna proći će u znaku sunca i vedrog neba. Promjena vremena u obliku kiše i pljuskova bi u noći sa srijede na četvrtak mogla zahvatiti naše krajeve i donijeti nešto olakšanja, uglavnom unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. No u Dalmaciji bez promjene, ljeto će i dalje trajati, a vrijeme će obilježavati i temperature iznad 30 stupnjeva.

NE SPREMAJTE KRATKU ODJEĆU Sunce i dalje 'dere', temperature danas i do 35!

Poslijepodne nas očekuje povremeno slab jugozapadnjak pa ni vjetar neće olakšati ove vrućine. Temperatura će biti od 32 do 35 stupnjeva.

I na sjevernom Jadranu i u gorju vrijeme slično proteklim danima, dakle sunčano, pretežno vedro i vruće. Na kopnu će zapuhati slab jugozapadanjak, a na moru južni vjetar. Temperatura ide do 31 u gorju te između 30 i 32 na moru.

U Dalmaciji će tijekom dana prevladavati sunčano vrijeme bez oblaka. Puhat će slab jugozapadnjak ili zapadnjak. Temperature od 30 do 33 stupnja Celzijevih. More je i dalje ugodno toplo - između 24 i 29 stupnjeva.

Prema prognostičkim kartama toplo i sunčano vrijeme zatržat će se na našem nebu do srijede, a u srijedu navečer bi ponegdje moglo biti nešto više oblaka, a možda i pokoji pljusak, no veća je mogućnost za to u četvrtak.

Oni koji su odlučili svoj godišnji odmor iskoristiti početkom rujna, nisu pogriješili. Diljem jadranske obale sljedećih će dana biti sunčano, a temperature će i dalje biti iznad 30, uglavnom oko 33 stupnja Celzijevih. Potkraj srijede te tijekom četvrtka bi na sjevernom Jadranu moglo biti pljuskova i grmljavine.

Iskoristite sunčano razdoblje za šetnje i izlazak u prirodu, ljeto neće zauvijek trajati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene