Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

Vremenska prognoza

Jesen nam kuca na vrata: Meteorolog otkriva kada stižu pljuskovi i grmljavina

Kako se približava jesen, sunce je sve slabije, dani kraći, a u utorak nam stiže promjena vremena.

Nedjeljno jutro će većinom biti sunčano, u mnogim krajevima i vedro, ali ujutro će ponovno biti lokalne magle – osobito u Lici, Posavini, Ravnim kotarima, unutrašnjosti Istre te oko Zagreba. Vjetar će gotovo svugdje biti slab, ali će na dalmatinskim otocima biti i umjeren. Najniža temperatura na kopnu će se kretati od 11 do 15, a na obali oko 20 stupnjeva.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano i vrlo toplo, uz malu do umjerenu naoblaku. Rijetko je moguć kratak lokalni pljusak, ponajprije oko Žumberka i Samoborskog gorja. Maksimalna temperatura bit će oko 28 stupnjeva.

I u Slavoniji će vrijeme biti sunčano, vrlo toplo, ponegdje i vruće uz temperaturu između 28 i 30 Celzijevih stupnjeva. Poslijepodne postoji mala mogućnost za kratak pljusak u slavonskom gorju.

Sunčano će biti i u Istri, Primorju, Gorskom kotaru i Lici, ali ondje su sredinom dana i rano popodne mogući kraći lokalni pljuskovi, osobito u Istri te na daljim otocima, ali poneki je moguć i u Lici. Puhat će slab jugozapadni vjetar, a temperatura će na obali iznositi 27-28, a u gorju 22-26 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti sunčano i vruće, između 27 i 29 Celzijevih stupnjeva, no situaciju će malo olakšavati slab do umjeren maestral, tijekom vremenske prognoze Dnevnika Nove TV rekao je meteorolog Nikola Vikić-Topić.

Brojimo sitno do kraja ljeta, a temperatura mora je i dalje između 23 i 25 stupnjeva. UV indeks je većinom umjeren, pa je i manja opasnost od štetnog UV zračenja.

Pročitajte i ovo Mrtve svinje - 2 Oglasio se i inspektorat Uznemirujući prizori iz Slavonije: Eutanazirane svinje ostavljene su da leže mrtve na ulici - "Kojoj državi da se obratimo? Kome? Nitko nije stao iza seljaka"

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Jedno dijete preminulo u vrtiću, a troje završilo u bolnici: "Bili su samo blijedi i nisu reagirali"

I u ponedjeljak će u kopnenim krajevima biti sunčano i vruće, ali poslijepodne uz porast naoblake sa zapada. Ipak, u većini će krajeva ostati suho, samo rijetko može biti ponekog pljuska. Uz to, malo će ojačati jugozapadni vjetar, kako to često bude prije kiše. Zatim u utorak stiže pogoršanje, odnosno kiša, pljuskovi i grmljavina. Već u srijedu će ponovno biti sunčanije, iako i dalje pomalo nestabilno, tako da je moguć još pokoji pljusak.

Slično će vrijeme tijekom narednih dana biti i na Jadranu. U ponedjeljak će biti sunčano, vruće i sparno, a poslijepodne će na sjever stizati malo više oblaka, no uglavnom neće biti kiše. Zatim će u utorak vrijeme biti promjenljivo i nestabilno, povremeno uz pljuskove i grmljavinu. Najvjerojatniji su na Kvarneru, u Istri i sjevernoj Dalmaciji. U srijedu će biti sunčano i samo rijetko može biti još ponekog pljuska.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene