Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško ozlijeđen muškarac

Srušio se zrakoplov na istoku Hrvatske: "On se s te visine sjurio praktički okomito"

Aktualno Galerija Policija na mjestu pada zrakoplova Policija na mjestu pada zrakoplova Foto: Vijesti u 17 Zrakoplov - 3 Zrakoplov - 3 Foto: Vijesti u 17 Zrakoplov - 2 Zrakoplov - 2 Foto: Vijesti u 17 +0 Zrakoplov - 1 Galerija 1/4 >>
Laki sportski zrakoplov srušio se u blizini aerodroma Sopot, pokraj Vinkovaca. U njemu je bio samo pilot. Muškarac je teško ozlijeđen, ali izvan životne opasnosti. Zbrinut je u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, a u međuvremenu prebačen u KBC Osijek.

Do pada lakog sportskog zrakoplova je došlo za vrijeme okupljanja sportskih pilota iz cijele Hrvatske, povodom proslave Vinkovačkih jeseni. Pilot je izgubio kontrolu na visini od 50-ak metara i srušio se na zemlju, izvijestila je novinarka Dnevnika Nove TV Ana Brenčić.

Kako su za Dnevnik Nove TV rekli iz zrakoplovnog kluba Vrabac koji je i organizirao okupljanje, uzrok pada je trenutak nesmotrenosti pilota.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najskuplje liječena dijagnoza Ona je najčešći uzrok smrti u hrvatskim bolnicama: ''Ključna je hitna reakcija i adekvatno liječenje u roku od samo jednog sata"

"Vidjeli smo kad smo pratili njegovo letenje da sporo leti, da je avion usporio brzinu i u toj sporoj brzini izvršio skretanje ulijevo. Odmah dođe do te sekundarne rotacije, ide i nos dolje. On se s te visine sjurio praktički okomito na zemlju", pojasnio je Milan Mravinac, tajnik zrakoplovnog kluba Vrabac. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene