Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Hoće li se vrijeme stabilizirati? Prognozu donosi meteorolog Darijo Brzoja

Meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja otkriva kakvo nas vrijeme čeka početkom sljedećeg tjedna.

Ciklona koja nam je donijela svu ovu kišu polako odmiče prema jugu, u prizemnom sloju atmosfere zrak će se nad našim područjem postupno izmiješati i stabilizirati, no u Sredozemlju po visini će još neko vrijeme ostati hladnije i nestabilnije.

U ponedjeljak dio dana pozicionirat će se fronta zbog koje će se, u unutrašnjosti prije svega zadržati oblačno, pa i povremeno kišovito. Uglavnom prijepodne.

Očekuje nas, dakle, umjereno do pretežno oblačno jutro u kopnenom području, dok će duž Jadrana prevladavati većinom sunčano. Još uvijek neće biti posve stabilno, pa je na moru moguć i poneki pljusak, uglavnom na jugu.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Puli Očevid u tijeku Snažna eksplozija uznemirila građane: 15-godišnjak hitno prebačen u Rijeku

U unutrašnjosti mjestimice kiša, a kidanje naoblake, poslijepodne. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju na mahove jak, a na Jadranu umjerena i jaka bura, s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Jutarnja temperatura, na kopnu od 10 do 15, a na moru od 15 do 19 stupnjeva.

Poslijepodne, a osobito prema kraju dana u središnjoj Hrvatskoj smanjenje naoblake i razvedravanje. Još uvijek će biti barem malo sjeveroistočnog vjetra, dok se temperatura očekuje malo viša nego danas: oko 20 stupnjeva.

Toplije i u Slavoniji i Baranji. Ovdje će se vedriti nešto ranije pa bi poslijepodne već trebalo biti djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, temperatura od 20 do 23 stupnja.

U gorskoj Hrvatskoj oblačno će se zadržati veći dio dana, a i šanse za kišu ovdje stoje isto tako sve do večeri. Na sjevernom Jadranu zato prevladavat će sunčano, samo mjestimice i prolazno uz umjerenu naoblaku. Puhat će umjerena i jaka bura, s olujnim udarima. Ali uz sunce bit će dosta toplije nego u unutrašnjosti, posebno u usporedbi s gorjem. Na moru od 23 do 26, u gorju sutra svega 15-ak stupnjeva.

U Dalmaciji će također prevladavati sunčano, ponegdje uz malo oblaka, a poneki pljusak bit će moguć uglavnom južnije u regiji. Puhat će umjerena, mjestimice i jaka bura, na jugu poslijepodne prolazno vjetar s mora. Dnevni maksimum temperature očekuje se većinom između 24 i 28 stupnjeva. U zaleđu ipak malo manje toplo.

Temperatura mora je oko 23 ili 24, vrlo postupno uz ove promjene vremena i sve manje sunčeva zračenja i more se hladi. No još uvijek se može bez problema kupati.

U utorak stabilnije, barem djelomice sunčano, ujutro ponegdje uz maglu, no danju će biti sunca i bit će toplije. Srijeda i četvrtak nose pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme, pravo bablje ljeto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Došlo do pucnjave Velika tragedija: Trogodišnje dijete i dvoje mladih ubijeno tijekom svađe oko prodaje psa

U dobu smo godine kad se ljetno vrijeme još uvijek dobro drži na moru, i u ovo doba pomalo se vidi ta razlika u klimi između kopnenog i primorskog dijela zemlje. Jesen u pravilu prije stigne u unutrašnjost. Tako će i idućih dana duž Jadrana prevladavati sunčano i vrlo vrlo toplo vrijeme. U utorak još može biti jake bure, no slabjet će i sredinom tjedna u Dalmaciji i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Bablje ljeto, najmanje do vikenda. Za sad se vidi jedna fronta koja bi nas mogla okrznuti sa subote na nedjelju i prije svega u unutrašnjost, odnosno više na istok donijeti nešto kiše, no ništa to još nije zapravo sigurno. Moguće je da se sunčano i toplo nastavi i dalje. Dugoročne prognoze govore o iznadprosječnoj toplini i u idućim tjednima.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene