Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dao podršku Jokiću

Vrdoljak: 'Svi moramo izaći na prosvjed i reći dosta je'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Vrdoljak i Nada Turina Đurić izložili su svoj stav o ostavci Borisa Jokića i ekspertne radne skupine te su pozvali na prosvjed u srijedu.

Predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak i saborska zastupnica HNS-a i gradonačelnica Kraljevice Nada Turina Đurić na konferenciji za novinare govorili su na temu 'Kurikularna reforma - Hrvatska može bolje'.

Pročitajte i ovo Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata" Slika nije dostupna Liste predaju u ponedjeljak Vrdoljak: "HNS će na izborima okupiti Slavonski pokret. Ne pripadamo ni SDP-u niti HDZ-u, već zdravom razumu"

U toj stranci smatraju kako sad, kad je 'reforma dovedena u pitanje, svi moramo stati u obranu kurikularne reforme, kolege Jokića i cijelog ekspertnog tima'.

Ivan Vrdoljak ističe kako je prethodna Vlada u kojoj je i sam sjedio, osigurala sredstava i slobodu rada radnoj skupini te da će stati u obranu te reforme na prosvjedu.

'Nemoguće je na ovoj temi dobiti bilo kakve političke poene, svi moramo u srijedu izaći na prosvjed i reći dosta je. Hrvatska je paralizirana zemlja, institucije rade u leru, ne znaju što im je cilj, politika i kako da funkcioniraju. Iz tog razloga marginalne skupine su došle u mogućnost da stopiraju reformu', rekao je Vrdoljak.

'U pravilu se u 25 godina samostalnosti događalo da pametniji popuste i da pametniji odustanu, a to nije dobro. Pozivamo Jokića da ne odustane, jer ako uvijek budu pametniji odustajali neće nam biti dobro', poručuje Vrdoljak.

'Ne bojim se eventualne istrage'

Nakon što je HDZ objavio kako je u posjedu dokumenata iz kojih je vidljivo da je bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak bivšoj supruzi te drugim osobama i tvrtkama priskrbio više od 150 milijuna kuna vrijednih poslova s Hrvatskom elektroprivredom, Vrdoljak poručuje da se ne boji eventualne istrage oko pogodovanja za suprugu te novinarima dao dokument s trgovačkog suda gdje piše da od 2009. nema veze tvrtkom. Kaže da je ovo sve skretanje pažnje s afera u kojima se nalazi trenutačna vlast.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene