Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ameri ulaze u igru

Vrdoljak: SAD će prijateljski posredovati u sporu INA-e i MOL-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Američke Države će prijateljski posredovati u sporu INA-e i MOL-a, potvrdio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, dodavši da je Hrvatska načelno prihvatila ponudu SAD-a.

Nagađa se da je u pozadini plana američki strah od prodaje MOL-ovih dionica INA-e Rusima, objavljeno je danas na internetskim stranicama javne televizije.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Promjene Filipović: ''Preuzimanje OMV-a Slovenije dobro je za Inu'' Ilustracija transakcija MOL prodaje 39 benzinskih pumpi, s Inom preuzima OMV Slovenija: "Profitirat će kupci"

Ministar Vrdoljak je rekao da će 'uskoro Vladi predložiti donošenje odluke o mogućem sadržaju medijacije i konkretnim uvjetima pod kojima je Hrvatska spremna ući u taj proces'.

'Da, dobili smo ponudu State Departmenta da nam pomognu u medijaciji u pregovorima Republike Hrvatske MOL-a. Svaka takva ponuda je dobrodošla. Taj prijedlog nije ni odbijen ni prihvaćen - sada se razgovara o uvjetima pod kojima bi se ta medijacija vodila. Odluku o tim uvjetima donijet će Vlada', izjavio je Vrdoljak za javnu televiziju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene