Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike na račun rada

Vrdoljak nezadovoljan direktorom HEP-a: Trebalo je biti više investicija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak za Dnevnik Nove TV iznio je kritike na račun rada HEP-ove uprave.

Zlatku Koračeviću, inače HNS-ovcu i jako dobrom prijatelju Radimira Čačića, Vrdoljak zamjera zastoj investicija i svih velikih projekata. Prema klimi u HNS-u, čini se kako Zlatko Koračević gubi podršku stranke.

Pročitajte i ovo Ilustracija od 3. travnja Novi val poskupljenja cigareta: Pogledajte nove cijene Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati

Ministar gospodarstva nije zadovoljan poslovanjem HEP-a. Završena godina u plusu od 72 milijuna kuna kojom se hvalio predsjednik uprave, Vrdoljaku nije dovoljna. 'Ocjena dobiti javnih poduzeća nije cilj njihova postojanja i stvaranje dobiti nije dobra jer ako imaju preveliku dobit onda su preskupi, trebaju pojeftiniti našim građanima uslugu koju pružaju. Više je investicija trebalo biti i krenuti u realizaciju kapitalnih projekata', kaže Vrdoljak.

Uprava HEP-a obećavala je da će realizirati više od tri milijarde kuna investicija, tvrde u ministarstvu, a ostvarena je gotovo milijarda manje. Na pitanje zašto se nije išlo u realizaciju kapitalnih investicija, predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević odgovara: 'Sve naše kapitalne investicije zahtijevaju vrijeme i odgovornost u smislu pripreme. Na tome smo intenzivno radili ove godine. Nismo mogli smanjiti rok od 14 mjeseci jer je studija zapela u Ministarstvu okoliša i da se to prepolovilo, sigurno da bismo sad bar šest mjeseci s tom investicijom bili naprijed.'

>> Direktor HEP-a opovrgava da mu spremaju otkaz: Kaj se uspješni smjenjuju?

Koračević do ljeta planira uz otpremnine otpustiti oko 1.500 ljudi. U ministarstvu zamjeraju što plan restrukturiranja već nije napravljen. 'Ne bojim se smjene, rezultati koje smo objavili govore o uspješnosti rada uprave. O smjeni uopće i ne razmišljam', napominje Koračević.

'Tu subjektivnost je li netko dobar ili loš treba izbaciti i uhvatiti se stručnih i ozbiljnih pokazatelja. Kad se uhvatimo i ocijenimo, znat ćemo koji je sljedeći korak', kaže ministar Vrdoljak na pitanje o mogućoj Koračevićevoj smjeni.

Zlatko Koračević je, inače, jako dobar prijatelj Radimira Čačića. Odlaskom Čačića iz Vlade postavlja se pitanje odlazi li i Koračević iz HEP-a. 'Krivi potpuno dojam, na osnovu kojih činjenica se tako nešto može zaključiti?', pita ministar Vrdoljak na postavljeno mu pitanje o dojmu da stranku i tvrtke čisti od ljudi svog prethodnika. 'Ono što se događa je razvojni proces ministarstva', dodaje.

'Mislite li da je problem u tome i što ste prijatelj Radimira Čačića? - To uopće ne mislim. Prijatelj sam Radimira Čačića i Ivan je prijatelj Radimira Čačića i Čačić je prijatelj Ivanov i moj prema tome...', kaže Zlatko Koračević.

Hoće li Koračević biti smijenjen moglo bi se znati kroz tri tjedna. No, činjenica je da su ministri Linić i Vrdoljak na jednoj strani, a Koračević sam na drugoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene