Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razveselili se

Zagreb: Čisteći staru školu, pronašli 'veliko blago'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlučili su očistiti staru školu i pretvoriti je u sportsku dvoranu i skldište župnog Caritasa, a pronašli su pravo blago.

Na adresu naše redakcije stigla je još jedna lijepa priča. Čisteći staru školu, članovi zajednice mladih MuStBe iz Vrapča u hrpi smeća pronašli su vreću punu kovanica bivše države. Iako je zgrada stare škole godinama zapuštena te u nekoliko navrata provaljivana, a provalnici iza zebe ostavili veliki nered, ovo je bogatstvo ostalo netaknuto.

Pročitajte i ovo Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti"

Policija počinje akciju 'Mir i Dobro'

Jedan o članova zajednice, strastveni je numizmatik, a ovo ga je otkriće učinilo presretnim. Promatrajući takvo stanje stare škole u kojoj su nekad znanja usvajali njihovi roditelji, MuStBe-ovci su odlučili očistit školu od smeća te prostor urediti za privremeno korištenje.

'U prostoru gdje su nekad djeca usvajala znanje te se odgajala zdravom životu i stvaranju boljeg društva današnji mladi žele prema onoj poznatoj 'u zdravom tijelu zdrav duh' treninzima zdravije živjeti i karitativnom aktivnošću stvarati bolji svijet', pojašnjava župnik mons. Antun Sente, voditelj zajednice mladih.

Najavili su kako jedan dio stare škole žele pretvoriti u skladište župnog caritasa, a drugi će koristiti kao dvoranu za vježbanje. Pomoć u ostvarenju njihovog nauma ponudili su i članovi obiteljske zajednice 'Barbarini', djelatnici DM-a i zagrebački holding podružnica čistoća koji su im darovali dva kontejnera za odvoz glomaznog otpada.

WWF poziva građane da ugase rasvjetu za 'Sat za planet Zemlju'

Prostor stare škole trenutno je dan na korištenje župi Svete Barbare čiji župnik mons. Antun Sente, ovu zgradu vidi kao prostor za smještanje 'zavičajnog muzeja Vrapče', interaktivne radionice mladih te prezentaciju kulturnog bogatstva ovog dijela grada Zagreba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene