Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji negiraju nasilje

Voditeljica Hitne o stravičnom slučaju teško ozlijeđene bebe: "Već u transportu liječnica je uočila oteklinu s lijeve strane glavice"

Aktualno Galerija Beba s ozljedama - 3 Beba s ozljedama - 3 Foto: DNEVNIK.hr Beba s ozljedama - 4 Beba s ozljedama - 4 Foto: DNEVNIK.hr Beba s ozljedama - 2 Beba s ozljedama - 2 Foto: DNEVNIK.hr Beba s ozljedama - 1 Beba s ozljedama - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gordana Antić, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Galerija 1/5 >>
Beba od samo četiri mjeseca dovedena je na hitnu pomoć u Rovinj s teškim ozljedama glave. Kako su nastale - još se uvijek istražuje.

Jučer je, nešto prije 13 sati, na hitnu pomoć u Rovinj doneseno četveromjesečno dijete, mlohavo i lošeg općeg stanja. Majka i otac koji su ga doveli rekli su da je dijete do sada bilo zdravo te da je pogoršanje nastupilo naglo.

Nakon pružene prve pomoći u Rovinju hitno je prebačeno u Pulu.

"Dovezeno je u pratnji hitne medicinske pomoći na hitni prijem Opće bolnice Pula uz najavu da dođu anesteziolozi koji su poduzeli detaljnije mjere i, koliko imamo informacije, dijete je transportirano u KBC Rijeka", rekla je Gordana Antić, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije.

Iz KBC-a danas kratko izvještavaju o zdravstvenom stanju djeteta.

"Možemo potvrditi da je dijete zaprimljeno u KBC Rijeka te se provode mjere intenzivnog liječenja i prateći dijagnostički postupci", poručili su.

Prema neslužbenim informacijama, dijete ima prijelom lubanje i krvarenje u mozgu.

"Prema informacijama liječnice koja je bila na prijemu, dijete je bilo vitalno ugroženo, bez svijesti i s teškoćama disanja. Uvijek kod malih beba vrlo lako dođe do urušavanja stanja, doktorica je morala za dijete disati i dati mu umjetno disanje i kisik i ostalu primjenu, gdje se dijete oporavilo na te mjere", ispričala je Antić.

Pročitajte i ovo Nesreća na skijanju Ozlijeđena je VIDEO Strašan pad djevojke na skijanju: Ispala iz žičare pred okupljenim skijašima, svi vikali da zaustave vučnicu

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, roditelji negiraju pad djeteta te ne znaju odakle ozljede. Kažu da je jelo oko 10 sati, a onda mu se stanje naglo pogoršalo. Počelo je teško disati i gubiti svijest.

U okolici Rovinja, odakle je obitelj, svi su u šoku.

"Beba od 4 mjeseca? Bože sačuvaj, neka je Bog čuva, ništa drugo ne mogu reći", komentirala je Radmila iz Rovinja.

Kako su nastale ozljede još nije utvrđeno, policija kaže da ranije nisu imali postupanja u toj obitelji, dok je Centar za socijalnu skrb izvijestio kako obitelj nije u njihovu tretmanu.

Voditeljica hitne pomoći: "Generički su podaci koji se uzimaju kad se dođe na hitnu, usmjereni ste na zbrinjavanje djeteta"

Reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar javila se s više informacija iz Pule i otkrila u kakvom je stanju dijete.

"Posljednja je informacija, neslužbena, da je dijete danas u Rijeci trebalo biti i operirano", rekla je.

Ono što se mora utvrditi je kako su te ozljede nastale, s obzirom na to da roditelji negiraju da je dijete palo, a očevid u kući nije ukazivao da se tamo dogodilo nasilje, izvijestila je reporterka.

Razgovarala je s voditeljicom istarske hitne pomoći Tatjanom Čemerikić čiji je tim jučer preuzeo dijete i odmah uočio da je riječ o hitnom slučaju.

"Majka i otac su doveli dijete u ležaljci na ispostavu hitne medicinske službe u Rovinju. Doktorica je odmah pristupila procjeni i kako je dijete bilo mlohavo, shvatila je da se radi o hitnoći, da je dijete životno ugroženo. Odmah se krenulo u primarno zbrinjavanje", ispričala je Čemerikić.

Pročitajte i ovo Snimka uništenja ruskog broda dronovima Napad pored Krima VIDEO Objavljena snimka snažnog ukrajinskog udarca Putinu: Brodu od 65 milijuna eura nije bilo spasa

Liječnici nisu odmah uočili ozljede.

"U tom trenutku nije bilo vidljivih ozljeda kod pregleda, ali je u transportu u nalazu napisala da je primijetila oteklinu s lijeve strane glavice. Oteklina upućuje na nekakav događaj, ali konkretnih podataka nemamo da bismo mogli zaključke izvući iz toga. Kako, kad i gdje je nastalo - ne znamo", rekla je.

Liječnici su odmah krenuli pružati pomoć djetetu, pa nisu stigli ispitati roditelje što se dogodilo.

"Generički su podaci koji se uzimaju kad se dođe na hitnu, nemate Bog zna koliko vremena jer su svi vaši napori su usmjereni prema djetetu i treba ga zbrinuti i održavati vitalne funkcije do bolnice. Zabilježen je podatak da dijete nije bilo bolesno", pojasnila je.

Jesu li ozljede mogle nastati i ranije nemoguće je sa sigurnošću utvrditi. 

"U daljnjem zbrinjavanju i obradi će se moći sve bolje saznati", zaključila je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene