Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija u Vodicama

OPIJANJE NA ULICAMA UZELO MAHA 'Ono što je grozno, to je razbijanje i tuča'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vodicama su krenule noćne akcije protiv prekršitelja koji, unatoč zabrani, piju alkohol na javnim mjestima.

Proteklog vikenda uhvaćeno ih je 13. Iako odluka o zabrani alkohola na vodičkim ulicama postoji 2 godine, opijanje je toliko uzelo maha da se morala uključiti i interventna policija.

Boce alkohola i ispijanje na otvorenom? Ne može - jer zabrana vrijedi za sve javne prostore u Vodicama. Ali pijankama na rivi dosad se nije moglo stati na kraj, kao ni štetama koje osvanu nakon njih. Tomislav oštećenja zbraja na brodici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Brzo ga ulovili Je li ovo najneuspješniji lopov? U dva dana u Vodicama pokušao provaliti u tri kuće, nasreću nije mu išlo po planu Kanaderi uzimaju vodu Vatrena stihija kod Vodica VIDEO Kanaderi među kupačima: "Bila su četiri, jedan iza drugoga"

'Bilo je tu skakanja po brodu, odvežu konope i svašta tu bude. To je baš uzelo jednog velikog maha', priča Tomislav Čorkalo iz Vodica. Sve do proteklog vikenda, kada se redarima pridružila interventna policija, pa je uhvaćeno 13 prekršitelja.

'Priveli su 5 maloljetnika u policijsku postaju dok je 8 punoljetnih osoba, ali opet radi se o mlađima, komunalni redar podnio prekršajne prijave', kaže Branka Juričev Martinčev, gradonačelnica Vodica (HDZ).

Dok se nije uključila policija, teško se išta moglo učiniti. Čak su protivnici ovakve odluke bijes iskazali skidanjem znakova upozorenja.

'Ono što je grozno, to je razbijanje i tuča. Ljudi doživljavaju nelagodu upravo od mladosti koja je alkoholizirana', kaže Vodičanka Nada.

'Ja sam protiv kažnjavanja na taj način. To se može reći da se ne konzumira, pa se mogu kontaktirati roditelji', kaže Krste Roca iz Vodica.

Vodički ugostitelji sa zabranom se slažu, ali uočavaju i uzrok.

'U Vodicama je problem prodaje pića, alkoholnih pića na trafikama', smatra ugostitelj Ivica Zanze.

Što tek treba riješiti, ali i upoznati turiste, koji za zabranu uglavnom ne znaju. Vodičani su se odlučili za strožu mjeru, koja bi, kažu, napokon mogla donijeti ljepšu sliku turističkoga grada.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene