Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dali mu subvencije

VLASNIK FARME UŽASA Na prevaru od države dobio 510 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je ostvario potpore, kravama Kolimbatović nije davao hranu u dovoljnoj količini i odgovarajuće kvalitete, sve do 28. ožujka 2013., što je dovelo do izgladnjelosti i uginuća 199 životinja.

Splitski poduzetnik Lovre Kolimbatović, vlasnik 'farme užasa' na Krbavskom polju koji je prošle godine prijavljen jer mu je zbog izgladnjivanja uginulo 199 krava, zaradio je i kaznenu prijavu zbog subvencijske prijevare, odnosno primanja nezakonite državne potpore od preko pola milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković ispitan u EPPO - 3 Pušten na slobodu Hrvoje Vojković priznao sve? Ured europskog tužitelja objavio detalje o prijevari Provjereno: Marijo Mijoča - 5 ''Nitko ovo ne želi raditi" Marijo je najveći farmer u svojoj županiji, a tek mu je 17: "Krvav je to posao, ali pošten. Zato sam na njega još ponosnija"

Ličko-senjska policija izvijestila je, ne otkrivajući identitet, da se Kolimbatović, kao vlasnik poljoprivrednog gospodarstva kojemu je isplaćena potpora od 510 tisuća kuna, 'nije pridržavao uvjeta ekološke proizvodnje, odnosno da je dao netočne podatke o činjenicama o kojima ovisi donošenje odluke o potpori'. Također policija ga tereti da Ministarstvo poljoprivrede nije izvijestio o 'promjenama vezanim za donošenje odluke o potpori'.

Tužiteljstvo u Gospiću Kolimbatovića je, nakon prošlogodišnjeg pomora krava na njegovoj farmi na Krbavskom polju, optužilo za ubijanje i mučenje životinja iz koristoljublja za što je predviđena i zatvorska kazna do dvije godine.

Vlasnik farme dobivao poticaje, a krave u agoniji umirale od gladi

Kada je priča o izgladnjivanju krava izašla u javnost nekoliko je udruga za zaštitu životinja upozorilo da država daje poticaje za držanje stoke, ali da ne kontrolira što se sa životinjama zaista događa. Udruga Glas životinja tvrdila je da se na primjeru zapuštene stoke na Krbavskom polju vidi se da bi se zakon morao mijenjati, jer država nema mogućnosti oduzeti životinje od vlasnika koji ih zlostavlja, već mu može samo slati inspekciju i novčano ga kažnjavati.

Kolimbatovićeva tvrtka 'Lov farma', službeni vlasnik farme na Krbavskom polju, registrirani je ekoproizvođač u ratarstvu od 2010. Nakon niza napisa o zapuštanju životinja Kalimbatović je u medijima kazao da je u agoniji iz koje ne vidi izlaz, jer je zbog kredita založio svu imovinu, a od krava nema prihoda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene