Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tračnice utihnule od podne do 14h

Ne vozi niti jedan vlak, počeo štrajk strojovođa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlakovi su stali od podne do 14 sati. Prosvjed solidarnosti sindikata HŽ-a trajao je dva sata, kao što je i njavljeno.

Sindikat strojovođa Hrvatske održao je štrajk solidarnosti sa sindikatima pilota i kabinskog osoblja Croatia Airlinesa u sklopu kojega su zaustavili sve vlakove od 12 do 14 sati, objavljeno je na stranicama HŽ-a.

Pročitajte i ovo Štrajk u Njemačkoj U većini saveznih država Kaos u moćnoj europskoj zemlji - Javni prijevoz ne funkcionira, aerodromi u blokadi: "Sad je došlo vrijeme..." Ilustracija počinje u utorak Obećanoj zemlji prijeti potpuna paraliza? Najavljen najdulji štrajk strojovođa

Štrajk solidarnosti sa sindikatima pilota i kabinskog osoblja Croatia Airlinesa započeo je u podne i Sindikat hrvatskih željezničara. Svi vlakovi zaustavljeni su u podne, u sklopu početka štrajka, a nastavit će prometovati normalno od 14 sati, stoji u priopćenju na stranicama HŽ-a.

Dalibor Petrović, potpredsjednik Sindikata strojovođa potvrdio nam je kako su stali svi osim jednog lokalnog vlaka (riječkog) u podne. Stalo je 26 teretnih vlakova, 44 manevre (lokomtive za vuču) i 114 putničkih vlakova!

>> Još jedan štrajk: Djelatnici Holdinga u štrajku solidarnosti s radnicima Croatia Airlinesa

'Dio vlakova krenut će sa zakašnjenjem. Očekuje se da će željeznički putnički prijevoz teći s poteškoćama tijekom cijelog dana', piše u prioćenju.

'Unaprijed se ispričavamo putnicima te naglašavamo da službe HŽ Putničkog prijevoza ulažu maksimalne napore u organizaciji željezničkog prometa u danim okolnostima', stoji na kraju priopćenja.

Ovaj je štrajk, kaže, znak potpore sindikatima u štrajku Croatia Ailinesa.

Podsjetimo, vlakovi su na dva sata bili zaustavljeni i jučer. Sindikati su organizirali štrajk i prosvjed kako bi upozorili na katastrofalno stanje u HŽ-ovim tvrtkama kćerima, ugroženu sigurnost prometa, nepostojanje socijalnog dijaloga, nerješavanje ogromnih problema, promašene poslovne odluke i kršenje radničkih prava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene