Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu primili naknadu

Vlada za slučaj Crnoja angažirala poznati odvjetnički tim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema sporazumu između Domoljubne koalicije, Mosta i stranke Milana Bandića - izbor ministara nije u nadležnosti Vijeća za suradnju, već izbor pomoćnika ministara.

Sigurno je da će vladajući požuriti s odabirom pomoćnika ministara, jer ovu aferu, koja im je politički naštetila, žele brzo zaključiti. Stigla je prerano i pretvorila se u svojevrsnu rekonstrukciju Vlade već u prvom tjednu, koju premijer i potpredsjednici nisu planirali.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

U cijelu ovu priču Vlada je uključila i poznate odvjetnike Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića koji su satima pregledavali dokumentaciju Mije Crnoje. Za svoj rad, doznajemo, nisu primili nikakvu naknadu.

Mijo Crnoja, ministar s najkraćim ministarskim stažem. Savsku 66 danas je napustio potišten, a na odlasku ga nisu ispraćali ni biskupi ni branitelji.

I dok neki oporbeni zastupnici pozivaju da se Državno odvjetništvo pozabavi Crnojinim grijesima, neslužbeno doznajemo da bi bivši ministar mogao zaraditi prekršajnu prijavu, zbog krive adrese Policija je već obišla baraku na kojoj je Crnoja prijavljen i proslijedila sve nadležnoj upravi na postupanje.

HDZ i premijer još nisu odlučili o nasljedniku Crnoje, no to bi mogli učiniti ubrzo jer i sam je premijer rekao da mu je to ministarstvo važno. Orešković će razgovore s kandidatima sigurno obaviti u tišini, daleko od očiju javnosti. Parlament ovdje više nema što činiti, oni čekaju novog čovjeka na kojeg se odluči Vlada. On će biti predstavljen saborskom odboru za branitelje i nakon toga bi trebao dobiti potporu većine na saborskoj sjednici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene