Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sve u skladu sa zakonom'

Vlada opet o nabavi automobila: 'Cijena nije jedini kriterij pri odabiru ponude'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Služba za odnose s javnošću Vlade danas se oglasila se 'netočnim i neprovjerenim podacima o postupku objedinjene javne nabave motornih vozila' koji su objavljeni u nekim medijima.

U priopćenju se tvrdi da je naručitelj vozila, Državni ured za središnju javnu nabavu, postupio u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi. Stoga je u prvoj grupi predmeta nabave odabrana ponuda Porsche leasinga, dok su ostali ponuđači isključeni jer nisu dostavili valjanju izjavu o nekažnjavanju, ili je izjava bila nepotpuna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

'Iako je isključeni ponuditelj Ald Automotive d.o.o. protiv takve odluke Državnog ureda uložio žalbu, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, je kao neovisno žalbeno tijelo, rješenjem od 07. kolovoza 2013. godine odbila navedenu žalbu kao neosnovanu. Na taj način je i Državna komisija, kao neovisno žalbeno tijelo, potvrdila da je ovaj Državni ured u svemu postupio u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi', navodi se u priopćenju.

'Svima je u Vladi neugodno zbog nabavke luksuznih automobila'

U postupku javne nabave u drugoj grupi odabrana je najpovoljnija ponuda ponuditelja SG Leasing. Međutim, Hypo Alpe-Adria-Leasing žalio se na odluku, pa je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave rješenjem 7. kolovoza 2013. poništila tu odluku. Drugom Odlukom o odabiru od 19. kolovoza 2013. odbijena je ponuda SG Leasinga i odabrana je ponuda ponuditelja Hypo Alpe-Adria-Leasing.

U priopćenju se naglašava kako se ponude ne odabiru samo na temelju cijene, već i ostalih segmenata ponude, na primjer, dokaza da gospodarski subjekt nije pravomoćno osuđivan za određena kaznena dijela, da je platio porezne dugove, da nije u stečaju, da nije napravio profesionalni propust i slično. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene