Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće dirati PDV

Vlada je široke ruke: Zbog ovog poteza 46 milijuna eura manje godišnje u državnoj blagajni

Aktualno Galerija Energenti; ilustracija - 1 Energenti; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Energenti; ilustracija - 2 Energenti; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Energenti; ilustracija - 3 Energenti; ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Energenti; ilustracija - 4 Galerija 1/4 >>
Vlada je odlučila ostaviti PDV od pet posto na cijenu plina, drva, peleta, sječke i briketa, a tim potezom godišnje će gubiti 46 milijuna eura.

Vlada je ponovno široke ruke. Odlučila je ostaviti PDV od pet posto na cijenu plina, drva, peleta, sječke i briketa.

I tako će biti još godinu dana. Cilj im je, kažu, zaštititi građane i gospodarstvo. Državna blagajna ovim potezom gubi 46 milijuna eura na godinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na suđenju Pet osoba umrlo nakon što je pojelo kajmak koji je u Austriji proizvodio Srbin: Otkriven niz propusta u mljekari

"Vlada se na to odlučila zbog toga što je procijenjeno kako je u energetskom sektoru još uvijek nestabilna situacija vidljivi su inflatorni pritisci pa se procijenilo da bi ova mjera pomogla ublažavanju situacije odnosno prije svega zadržavanja određene iste razine poreznog opterećenja na jednoj, a na drugoj strani bi zaštitili građane od eventualnih negativnih posljedica, ali i gospodarstvo u cjelini", poručila je Tereza Rogić Lugarić, državna tajnica u Ministarstvu financija.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene