Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo skupštinu proglasilo nevažećom

Vlada ne priznaje Ivicu Pančića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo uprave ne priznaje Ivicu Pančića kao predsjednika Hrvatskih socijaldemokrata. Točnije, ministarstvo je skupštinu koja ga je izabrala proglasilo nevažećom. Iako su donijeli novi statut, ministar Mlakar ga ne priznaje.

'Ova odluka je politički motivirana da bi se stvorile prepreke za nesmetani rad stranke i pokušaj kažnjavanja mene osobno zbog izrečenih političkih stajališta prema vladajućoj stranci', rekao je Pančić.

Pročitajte i ovo Davorko Vidović Bez mandata Davorko Vidović za DNEVNIK.hr nakon bolnog poraza: "Promjene se neće dogoditi i to najviše pogađa" Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Podsjetio je da je bio izrazito kritičan prema bivšem premijeru Sanaderu i njegovom korupcionaškom modelu vladanja, a prije dva mjeseca kazneno je prijavio HDZ na temelju Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela. Pančić kaže kako ga ova odluka ne iznenađuje no 'ostavlja loš osjećaj u želucu'.

Uvredom za zdrav razum naziva tumačenje zakona ljudi koji čine 'srž korumpirane Vlade'. Najavio je kako ga ovakva odluka neće spriječiti da sudjeluje na predstojećim izborima. 'Ako im je cilj bio eliminirati nas iz izbornog procesa u tome neće uspjeti', kazao je. Pančić ostaje samo član stranke, a predsjednik ostaje njegov prethodnik Zovko.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene