Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez mandata

Davorko Vidović za DNEVNIK.hr nakon bolnog poraza: "Promjene se neće dogoditi i to najviše pogađa"

Davorko Vidović
Davorko Vidović Foto: Damjan Tadic/Cropix
Stranka Socijaldemokrati, nastala od izbačenih članova SDP-a, na ovim je izborima ostala bez mandata u Saboru.

Socijaldemokrati na čelu s Davorkom Vidovićem osnovani su u jesen 2021. godine nakon stranačkih obračuna i odluke Peđe Grbina da dio neposlušnih članova izbaci iz stranke. Novoizabrani čelnik SDP-a tada je raspustio stranačku organizaciju u Slavonskom Brodu i Zagrebu, revidirao bazu podataka članova, pa izbacio svoje najglasnije kritičare. Taj je potez izazvao pobunu i iz SDP-a potjerao još 18 članova, što je prepolovilo saborski klub.

Socijaldemokrati na ovim izborima nisu osvojili niti jedan mandat i tako su zaradili titulu najvećeg gubitnika ovih izbora.

Pročitajte i ovo Sastanak Domovinskog pokreta Priprema za pregovore Domovinski pokret održao tajni sastanak, jedan nije došao: "Zvao sam ga, ne javlja mi se na telefon"

Davorko Vidović za DNEVNIK.hr sažeo je dojmove nakon poraznog rezultata na izborima i rezignirano rekao da nije ni razočaran.

"Mi moramo sjesti, proanalizirati sve, ali ću vam reći da, kad bismo ponovno išli na izbore, ni ja ni kolege ne bismo promijenili ništa, ni u sadržaju ni u izričaju. Na izbore smo izašli vrlo pošteno, zastupajući vrijednosti socijaldemokracije, ponudili smo sebe kao ljude koji dosljedno brane te vrijednosti i u tom smislu napravili smo program, ali nismo dobili glasove", kaže Vidović.

Objašnjava da njihov izričaj nije bio taj koji je bio vidljiv.

"Mi nismo pristali biti trgovci ni performeri. Nismo htjeli raditi predstavu kako bismo privukli pozornost", objasnio je razloge izbornog poraza.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić HDZ-ov rekorder Dobio više glasova i od Plenkovića: Popularni HDZ-ovac oglasio se na društvenim mrežama

Istaknuo je kako Hrvatskoj treba socijaldemokracija, ali napomenuo da nje u zemlji već dugo nema.

"SDP je kao stranka počeo davno propadati, još 2007., a Milanović je opet iskoristio SDP za osobnu promociju. I Milanović i Plenković dio su iste priče. Promjene se neće dogoditi i to najviše pogađa jer Hrvatskoj za njih toliko malo treba. SDP i HDZ su karteli i glavni je problem klijentelizam, politička stranka je u cijelom javnom prostoru, na čelu svih državnih tvrtki su partijski ljudi. Isto bi bilo da je došao Milanović i njegova ekipa, to je pismo-glava, druga strana iste novčanice", poručio je Davorko Vidović te dodao kako je ''šteta za propuštenu priliku''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene