Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđena javna šaputanja

Kosor mijenja Milinovićev Zakon o umjetnoj oplodnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I prije nego li je Ustavni sud rekao svoje, Vlada je odlučila ići u izmjenu zakona o medicinskoj oplodnji, potvrdila je premijerka Kosor, ne otkrivajući što će se to točno mijenjati.

Struka i pacijenti najviše su se protivili zabrani zamrzavanja zametaka. Neposredno prije toga SDP se ponovno obrušio na zakon, a ministra Milinovića nazvali su lašcem. Umjetna oplodnja stopirana je, kažu, u cijeloj Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak s Rodom Josipović za zakon koji će dovesti do većeg broja djece Slika nije dostupna Očajni parovi 'zatrpavaju' nas mailovima 'Hvala što ste nam 'olakšali' put do roditeljstva'

Milinović laže, premijerka Kosor je licemjerna, poručili su iz SDP-a. 'Ona je kompletnu svoju politiku sve ove godine bazirala na borbi za natalitet za veći broj djece za zaštitu obitelji i mislim da je definitivno na ovom zakonu pala, na tom ispitu i teško više može govoriti i biti uvjerljiva u svojoj bitci za veći broj djece u Republici Hrvatskoj', rekla je Milanka Opačić. Premijerka Kosor na takve optužbe jednostavno odgovara: 'Gle tko mi to govori!'.

Izmjenu zakona potvrdila premijerka Kosor

Ministar nije imao vremena odgovarati na prozivke. Ali premijerka očito hrabrija javno je potvrdila šaputanja i zakon ipak ide u izmjenu. 'Ja sam vrlo jasno rekla na samom početku i na tome radim da smatram da taj zakon treba u jednom dijelu promijeniti', dodala je Kosor. O tom razgovara s resornim ministrom, ne otkrivajući ni detalj više, kaže da će zakon biti usklađen s obiteljskim zakonom, sa zakonima o ravnopravnosti spolova i suzbijanju diskriminacije. Tko je položio a tko je pao možda bi najbolje znali parovi koje očekuje potpomognuta oplodnja, a u Hrvatskoj neplodnost muči svaki šesti par.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene