Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradnja počinje na jesen

Tri mjeseca od odluke EU o financiranju Pelješkog mosta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada čeka odluku Europske komisije o tome hoće li financirati Pelješki most s čak 85 posto potrebnih sredstava. Potvrda bi trebala biti službena jer već su dva tijela Komisije dala dopuštenje. Ministar Butković danas je rekao kako je Vlada spremna financirati cijeli projekt od oko 3 milijarde.

Pelješki most gradi se na jesen, bit će gotov za tri i pol godine, bez obzira na odluku Europske komisije hoće li ga financirati ili ne - danas je izjavio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom" Andrej Plenković Predizborni obilasci Plenković: ''Milanović lupa bez veze, a moj prvi video na TikToku je bio rekordan''

"Sve to skupa ide, naravno trajalo je i ljudi su puno puta već čuli, ja to razumijem, ali ovo je ozbiljno. Ovdje je uključena Europska komisija i ovo nije sigurno nešto što treba podcijeniti i u što ne treba vjerovati. Bez obzira na odluku Europske komisije, Pelješki most i čitav projekt bit će financiran." rekao je Butković. 

Tri mjeseca su ostala za odluku Europske komisije kada će se znati hoćemo li dobiti tih 85 posto za projekt. Do sada su dva tijela komsije dala zeleno svjetlo i odluka se samo treba formalno potvrditi.

Uobičajeno je da 15 posto bude doprinos države, što ćemo u godinama pred nama morati isfinancirati, rekao je Andrej Plenković.

Osim mosta na jugu se godinama već govori i o brzoj cesti od Zračna luke u Čilipima do Dubrovnika.

"Ta cesta je u programu koji će Vlada usvojiti za nekoliko dana,ovaj ili slijedeći tjedan, program Hrvatskih cesta, to je prioritet", dodao je Butković.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene