Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vjetar nosio krovove, čupao stabla, kidao vodove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom, vjetrom, mjestimice pijavicama i tučom, zahvatilo je sinoć zapadni dio Krapinsko-zagorske županije te varaždinsku i Međimursku županiju.

Pijavica je srušila tridesetak krovova na širem klanječkom području, a najveće su štete zabilježene u Humu na Sutli i to u naseljima Piršlin i Druškovec Humski, doznaje se iz županijkog centra 112.

Pročitajte i ovo Urušen dio autoceste Velika tragedija VIDEO Čuli su glasnu buku i onda se otvorila rupa: Urušila se autocesta na jugu Kine, 36 ljudi poginulo Oštećena kuća u Gornjoj Stubici Zagorski tornado Krš i lom u Gornjoj Stubici: "Osjećaj je bio strašan, tutnjalo je. U roku od tri ili četiri minute otišao je cijeli krov"

Oluja je zahvatila i općinu Desinić i dio grada Pregrade.

Jak vjetar pokidao je i električne vodove na više mjesta, tako da je je cijelo područje sinoć bilo bez struje. Struje jutros nije bilo u Desiniću i u Gornjoj Pačetini gdje je oštećen dalekovod.

Od sinoć su na terenu sve raspoložive vatrogasne ekipe koje uklanjaju srušeno drveće s prometnica i ostale posljedice nevremena.

U zadnja dva mjeseca ovo je već sedmo nevrijeme koje je pogodilo Zagorje i prouzročilo velike štete na kućama, gospodarskim objektima, komunalijama, usjevima i nasadima, posebice vinogradima. Štete se broje u desecima milijuna kuna, a već je i u više navrata zagorska županica Sonja Borovčak proglašavala elementarne nepogode zbog poplava i tuče.

Olujno nevrijeme zahvatilo je i Međimursku te Varaždinsku županiju, izvijestio je Državni centar 112.

Nešto prije ponoći dijelove Međimurske županije zahvatilo je nevrijeme praćeno tučom. Prema podacima iz Radarskog centra za obranu od tuče tuča je bila u početku suha, a kasnije pomiješana s jačom kišom. Veličina komada leda kretala se od zrna kukuruza do lješnjaka, mjestimice i krupnija

Mjesta pogođena tučom u Međimurskoj županiji su Čakovec, Nedelišće, Pušćine, Šandorovec, Robadje, Jurovčak, Preseka, Vukanovec, Zebanec, Macinec, Brezje i Vratišinec. Šteta je moguća na poljoprivrednim površinama.

Prema podacima iz Radarskog centra Vraždin Varaždinsku županiju pogodilo je olujno nevrijeme s tučom 15. kolovoza oko 23,30 sati i 16.kolovoza oko 1,30 sati. Nevrijeme je zahvatilo prostor od Brezničkog Huma, Novog Marofa, Remetinca, Brezja preko Maruševca i Sračinca i prešlo u Međimursku županiju kod Macinca i dalje prema Vukanovcu i Vratišincu. Nevrijeme je bilo praćeno tučom različitog intenziteta (1-2 minute suha tuča, a nakon toga oko 5 minuta pa do 10 i 15 minuta uz jaku i obilnu kišu i vjetar) i veličine (od zrna graška do veličine lješnjaka pa i oraha). Šteta je moguća na poljoprivrednim površinama.

Obrane od tuče zrakoplovima za Međimursku i Varaždinsku županiju je djelovala 15. kolovoza do mraka.

Zagreb: jak vjetar lomio grane i rušio stabla, oštećeno pet automobila

Noćas je na zagrebačkom gradskom području jak vjetar praćen kišom, prema zasad prikupljenim podacima policije, srušio dva stabla i jedan prometni znak, lomio grane i pokidao električni kabel, a oštećeno je pet osobnih automobila, rečeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Na Trešnjevci u Baštijanovoj ulici sinoć u 21,50 sati grane su pale na dva parkirana automobila, a na području Sesveta, u Ulici Emanuela Vidovića sinoć u 22,45 sati prometni je znak pao i oštetio parkirani automobil.

U Dvoričeku na području Susedgrada nevrijeme je pokidalo električni kabel, a u Peruanskoj i u Samoborskoj ulici pala su dva stabla i oštetila dva parkirana automobila.

U Travnome, u Ukrajinskoj ulici između ponoći i četiri sata ujutro vjetar je slomio granu koja je pala na desni trak južne strane kolnika, a uklonili su je vatrogasci, rečeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene