Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno

Nekad uspješni poduzetnici otkrivaju kako su izgubili sve i tko je to dopustio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nisu jedini koju su propali, ali su svakako jedni od najvećih. I dan danas, nakon osam godina, tvrde - takav se scenarij mogao izbjeći. No nekome nije bio u interesu.

Nekada jako uspješni poduzetnici Višnja i Zdravko Pevec, progovaraju pred kamerama emisije Provjereno o propadanju njihove tvrtke, uspoređujući njihovu situaciju s trenutnim događanjima vezanim uz Agrokor.

Zdravko Pevec je reporteru Provjerenog Mati Barišiću rekao da on danas nema ništa od tvrtke Pevec, za koju vjeruje da se ipak mogla spasiti: „Žalosno je, u Bjelovaru smo imali 5 ministara u to vrijeme da ni jedan od tih ministara nije pomogao da se Pevec sačuva, dapače, ja bi rekao da su se distancirali još su i potkopavali“

Velika je razlika između Agrokora i Peveca, zato što je Pevec sve stvorio svojim radom. Od nule je krenuo, iz garaže. To vam mogu kasnije i pokazati. Stvorio je jednu uglednu firmu  u Hrvatskoj sa 4.000 zaposlenih, 3,5 milijarde prometa, 20 trgovačkih centara i raširio se van Hrvatske. Narasli smo preveliki i vjerojatno smo nekome smetali, to je razlog zašto su nas uništili. Ja sam bio garancija za sva svoja poslovanja sa svojom privatnom imovinom i kod izdavanja mjenica znači ja sam apsolutno za sva poslovanja garantirao svojom imovinom“, rekao je Zdravko Pevec za Provjereno.

Višnja Pevec jasno je izrazila svoje mišljenje: „Htjeli su pokazat da smo mi lopovi, da smo mi pokrali novce, prebacili ih ne znam kuda i uništili firmu, a zapravo mi smo sve ulagali u firmu i ostali bez svega.“

Kako su Višnja i Zdravko Pevec izgubili sve i tko je to dopustio pogledajte u videoprilogu. 

Pročitajte i ovo Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih" Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno"

 

Emisiju gledajte četvrtkom od 21:30 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene