443477
443477
443477
443477
443477

Više od 200 radnika Inkopa nastavlja prosvjede zbog neisplate 4 plaće!

  • , 15.07.2016., 20:57
  • Autor:
  • komentara

Nakon što je jučer odbijao izaći pred kamere, oglasio se i direktor tvrtke Inkop, koji priznaje da sam ne vidi izlaz iz ove situacije.

 
 
 
 
Nastavlja se prosvjed radnika tvrtke INKOP (Video: Dnevnik Nove TV)
Nastavlja se prosvjed radnika tvrtke INKOP (Video: Dnevnik Nove TV)

Pitali smo nadležne institucije zašto nisu reagirali odmah nakon neisplate prve plaće radnicima inkopa, što su prema Zakonu dužni učiniti, no konkretan odgovor nismo dobili.

'Za kruh nekad nemam više, da nemam kćerke koja mi daje, i žena i ja radimo tu. Kćer je jedina zaposlena, od toga živimo', rekao je Željko, radnik Inkopa.

Njih 230 dijeli istu sudbinu. Ni direktor Zlatko Novosel koji je do danas odbijao izaći pred naše kamere, ne vidi izlaz iz ove situacije.

'Obaviti ću još neke razgovore, možemo li nešto prebroditi, na koji način, kako, ne znam, u ovom momentu vam ne mogu reći. Vidjet ćemo što će se događati. ukoliko ne, ja varijante druge nemam, moram podnijeti zahtjev za predstečaj, pa za stečaj što će sud odlučiti. To nije više moja odluka', kaže Novosel.

A plaće, poručio je, kasne jer posljednjih mjeseci nema dovoljno posla. Iako se to prema hrvatskom zakonu ne bi smjelo dogoditi jer je Porezna dužna obavijestiti Inspektorat rada odmah nakon neisplate prve plaće.

'Podnesci od onih koji su legitimirani zatražiti provođenje inspekcijskoga nadzora zaprimljeni su nedavno (krajem lipnja i početkom srpnja 2016.) te je obavljanje nadzora kod toga poslodavca odmah uključeno u Plan inspekcijskih nadzora i nadzor je u tijeku, a očekujemo njegovo okončanje u sljedećih desetak dana', priopćili su iz inspektorata.

Zašto Inspektorat nisu obavijestili ranije i time možda skratili muke ovim radnicima, pitali smo i Poreznu. No do zaključenja ovog priloga odgovor nismo dobili.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se