Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak prosvjeda

Virovitički seljaci najavili blokade prometnica u 9 sati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županija podržava pregovore seljaka i države, jer seljaci ove županije gube više od 20 milijuna kuna

Ne postignu li mljekari dogovor oko tražene otkupne cijene mlijeka taj dogovarački neuspjehodnijet će imu 2012. godini više od 20 milijuna kuna. Na prošlotjednom skupu mljekara s županom Tomislavom Tolušićem mljekari su naglasili da se, opterećeni višegodišnjim kreditima i stalnim skokovima ulaznih troškova, ne mogu olako odreći planiranog prihoda.

Pročitajte i ovo Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 6 PROSVJEDI POLJOPRIVREDNIKA Blokirali su najveći grad u Njemačkoj, a sada im je stigao odgovor koji im se neće svidjeti: "Možemo se zajedno boriti, ali..." Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada

>> Ministar Jakovina: Oni se vjerojatno neće složiti bez obzira koji model se ponudi

Župan Tolušić potvrdio je da će se gubitak tog novca osjetiti u svimdijelovima društvene potrošnje na području ove siromašne županije koja ionako jedva spaja kraj s kraje, pa zbog toga županija poziva na dogovore seljačkih prosvjednika i države kako seljaci, u borbi s otkupljivačima, ne bi ostali kratkih rukava.Nakon nedjeljnog upozoravajućeg prosvjeda na državnim cestam D5 u Terezinom Polju i D2 u Suhopolju, gdje su seljaci traktorima usporavali promet, sinoćsu seljačke vođe najavile da će danas u9 sati blokirati državne ceste D2 u Jugovom Polju i Suhopolju, te državnu cestu D5 u Terezinom Polju.

U PU Virovitičko-podravskoj jutros su potvrdili da nemaju službenu najavu blokade prometnica, ali da su na u sva tri sela primjećena kretanja poljoprivrednih traktora prema jučer održanim posvjednim punktovima. (Agencija VLM)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene