Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve prijavljeno DORH-u

U pismu izneseni šokantni detalji iz bolnice: "Samo želim znati zašto sam izgubio brata"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na adresu vinkovačke bolnice stigle su ozbiljne optužbe obitelji preminulog Zlatka Perkunića. Nekoliko dana nakon pokopa obitelj je dobila pismo čovjeka s kojim je Zlatko dijelio sobu, a koji je bolničko osoblje optužio za nemar. Obitelj je sve prijavila državnom odvjetništvu koje je pokrenulo istragu.

Kada je ostavio oca Zlatka na hitnom prijemu vinkovačke bolnice, Anto nije bio ni svjestan da će to biti njihov zadnji susret. ''Izgubiti oca na ovakav način je jako teško i grozno i ne bih poželio nikom da se desi da ovako rano izgubi oca'', kazao je Perkunić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije

Nakon prvotnog šoka obitelj najprije prihvaća pa odbija obdukciju koja bi otkrila uzrok smrti. Sve mijenja pismo koje na adresu obitelji šalje čovjek koji je sa Zlatkom dijelio bolničku sobu.

''U par navrata odlazio sam na prijavnicu i koristio mogućnost da sestrama i doktorici kažem da nije dobro s Perkunićem, da on užasno pati'', ispričao je Branko Paradžik iz Vinkovaca.

No riječi, tvrdi, nisu došle na plodno tlo. Detaljima pisma obitelj je ostala u šoku. ''To je meni još nepojmljivo, da sam radi nečije greške morao izgubiti oca tako rano'', rekao je Anto. Obitelj je o svemu obavijestila i ravnatelja bolnice koji je odmah naložio internu istragu.

''Povjerenstvo za unutarnji nadzor naše bolnice je napravilo izvid vezano za liječenje pokojnika i u izvješću je navedeno da nije našlo nikakvu stručnu pogrešku tijekom liječenja bolesnika u našoj bolnici'', rekao je Krunoslav Šporčić, ravnatelj OŽB-a Vinkovci.

Od čega je Zlatko umro ne znaju ni u bolnici. Obitelj je liječnicu i medicinske sestre kazneno prijavila i nadležnom državnom odvjetništvu.

''Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je povodom podneska naslovljenog kao 'kaznena prijava' protiv sedam djelatnika Opće županijske bolnice Vinkovci, naložilo provođenje izvida. Izvidi su naloženi radi utvrđivanja eventualne kaznene odgovornosti vezano za smrt supruga'', priopćili su iz DORH-a.

Ravnatelj o prijavi ništa ne zna. ''Kada bude stigla službena obavijest, ako uopće bude podignuta, vjerojatno će ići predistražne radnje', kaže Šporčić.

O slučaju se oglasila i Hrvatska liječnička komora. ''Hrvatska liječnička komora izražava najdublju sućut obitelji. Istovremeno, primorani smo reagirati te najoštrije osuditi nedopustivo i neutemeljeno javno optuživanje medicinskog osoblja. Izričitim navođenjem imena liječnika putem medija, u trenutku kad njihova eventualna krivnja uopće nije utvrđena, stigmatizira se liječnička struka u cjelini te se nanosi nepopravljiva šteta ugledu prozvanih liječnika, medicinskih sestara i vinkovačke bolnice'', priopćili su iz Hrvatske liječničke komore.

Zlatkova brata najviše muči što ne zna od čega mu je brat preminuo. ''Piše uzrok smrti nepoznat. Kako možete primiti čovjeka na hitni liječnički prijem, kako ga možete u bolnici imati šest i pol sati i čovjek vam umire, i vi ne znate od čega umire'', rekao je Petar Perkunić, brat preminulog Zlatka.

Obitelj inzistira na obdukciji u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu. ''Tjerat ću ih do neba. Samo želim znati zašto sam ja izgubio brata i zašto su moji nećaci izgubili oca. Samo to. I do Boga ću ih tjerati'', rekao je Petar Perkunić.

Sinovi, supruga i braća preminulog Zlatka jedino što mogu jest čekati odluku – hoće li DORH naložiti ekshumaciju i obdukciju tijela kako bi se saznao razlog iznenadne smrti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene