Obavijesti Video Pretražite Navigacija
29. i 30. lipnja

Vikend bez 'kavice u centru': Zabrana rada zbog proslave ulaska u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu održavanja središnje proslave pristupanja Hrvatske u EU, a zbog posebnih mjera osiguranja na području Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić danas je za dane 29. i 30. lipnja donio naredbu o zabrani rada za tvrtke, prodavaonice te ugostiteljske i druge objekte u samom gradskom središtu.

Naredbom, koja je donesena sukladno dopisu policije vezano uz poduzimanje posebnih sigurnosnih mjera, u subotu, 29. lipnja od 14 sati te u nedjelju, 30. lipnja neće moći raditi cvjećari u prolazu ulice Splavnica koja s Jelačićeva trga vodi na tržnicu Dolac.

U subotu do 22 sata morat će se izmijestiti štandovi i druge pokretne stvari u Gajevoj ulici, nasuprot ulaza u Marićev prolaz te nasuprot glavnog ulaza u hotel "Dubrovnik".

>> FOTO Bandić na ljestvama: Sad bi svi sigurno htjeli da padnem!

Pročitajte i ovo Advent u Zagrebu - 9 Ponude do 26. svibnja Grad Zagreb objavio natječaj za Advent: Otkrili jednu novost i cijene naknada Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima"

U nedjelju neće raditi tržnica Dolac te caffe bar "Armani" na Strossmayerovom šetalištu, pri čemu je ugostitelj dužan ukloniti terasu do 8 sati u nedjelju.

Od 12 sati u nedjelju zabrana rada vrijedi za pekarnice, kafiće, tvrtke, suvenirnice te druge prodavaonice i objekte na Trgu bana Josipa Jelačića, na Trgu sv. Marka te u Radićevoj ulici.

Ugostiteljski objekti u Gajevoj i Petrinjskoj ulici koji nemaju zabranu rada su do 6 sati u nedjelju dužni ukloniti terase. Ujedno se naređuje i uklanjanje svih štandova i drugih pokretnih naprava na svim prilaznim pravcima Jelačićevu trgu, a turističke vodiče se obavještava da u nedjelju od 12 sati neće moći središnji zagrebački trg te Radićevu ulicu i Gornji grad koristiti za turistički obilazak.

>> Milanović: Iskreno sumnjam da Merkel uopće zna za slučaj Perković

Istodobno s naredbom o zabrani rada, gradonačelnik Milan Bandić je prihvatio prijedlog Ureda premijera Zorana Milanovića da se ugostiteljskim objektima u središtu Zagreba u ponedjeljak, 1. srpnja omogući 24-satno radno vrijeme, u povodu proslave pristupanja Hrvatske u EU. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene