Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Začarani krug

VIDEO: Život u raljama kamatara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubojstvo u centru metropole još je jednom pokrenulo pitanje što znači naći se u raljama kamatara. 50-godišnji zlatar koji je jučer usred bijela dana ustrijelio kamatara imao je ilegalno oružje, potvrdila je policija.

Krvavi zločin u središtu metropole i danas je bio glavna tema na zagrebačkoj špici. Zgroženi građani tvrde da su kamatari odraz režima. Otkako su banke postrožile uvjete kreditiranja mnogi su, što zbog kocke što zbog drugih razloga, krenuli u sumnjivo posuđivanje novca. Pozivi na kredite vise na gotovo svakom kutu, a pun ih je i oglasnik. 

Pročitajte i ovo Ilustracija dogovor s Vladom Rastu kamate na štednju: Doznali smo što planiraju banke Slika nije dostupna Optužnica protiv Vilima Karlovića Dino Drpić otjeran iz Dinama zbog dugova kamatarima?

>> U središtu Zagreba zlatar ubio kamatara

I ne treba puno da tu počnu problemi.  Vraćaju se kamate, no glavnica ostaje. Počinju pritisci, prijetnje i ucjene. Kako bi vratili jedan dug, zadužuju se kod drugog. Kad izgube pola imovine, obitelj i prijatelje, začarani krug sive zone brzo se zatvara. 

Podsjetimo, u posljednjih sedam mjeseci ovo je već četvrti kamatarski obračun. Krajem listopada zbog lihvarenja je ubijen bivši narednik brigade Tigrova  Adriano Čupić. Devet dana prije toga, ubijen je i građevinski poduzetnik Zoran Mrvelj. Krajem lipnja na zagrebačkom Maksimiru izrešetan je poznati pulski ugostitelj  Tripo Penović. Jučer je smrtno stradao Branko Mijić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene