Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ni ugodno, ni isplativo

VIDEO Život na otoku: Dva lica privlačnih ljetnih oaza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skuplji standard od onog na kopnu, iseljavanje mladih, manjak radnih mjesta - sve to muči 130 tisuća stanovnika koji žive na 50 naseljenih hrvatskih otoka.

Privlačne ljetne oaze zimi postaju sasvim drugi svijet, koji je mnogim otočanima ni ugodan, ni isplativ.

Pročitajte i ovo Primopredaja broda Dalmacija u danskom Hirtshalsu - 4 Ovog ljeta u prometu FOTO Jadrolinija preuzela Dalmaciju: Pogledajte norveški trajekt koji će ploviti Jadranom i što sve nudi Slika nije dostupna Samo birane riječi Pohvala ljepotama obale: 'Hrvatska su Karibi Europe!'

Subvencije prijevoza i vode, potpore otočnim gospodarstvenicima - sve se to čini kao kap u moru otočnih potreba, pogotovo tijekom zime. Za bolji standard, bolju povezanost otoka s kopnom, pa onda i bolje uvjete života, trebat će milijarde i milijarde kuna, kojih - nema.

Strani mediji: Evo zašto je Zagreb nova SUPER destinacija

Neki otoci ni dandanas nemaju ni centimetra položenih vodovodnih cijevi. I čini se, sve propušteno dosad bit će teško nadoknaditi. Prije svega, tu mislim na gubitak i starenje otočnog stanovništva, na sve one zatvorene škole, na sve praznija mjesta. Jer ako otočanima i bude bolje - pitanje je kome će to "bolje" ostati.

Što kažu sami otočani, pogledajte u video prilogu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene