Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nalazi se u bolnici

VIDEO Snimka incidenta u kojem je ozlijeđen sin pravoslavnog svećenika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internetu su se pojavile amaterske snimke incidenta koji se dogodio nakon prosvjeda protiv ćirilice ispred ugostiteljskog objekta u Borovom selu u kojem je ozlijeđen sin tamošnjeg pravoslavnog svećenika.

Na snimkama se vidi što se događalo kada je na mjesto inicidenta već stigla policija smirivati situaciju, no ne i početak i okolnosti sukoba. Policijska istraga je u tijeku i još nema službene verzije događaja. Svaka strana pak ima svoju verziju priče o okolnostima sukoba.

Pročitajte i ovo Edi Rama Kamere sve snimile VIDEO Svi su zgroženi zbog onoga što je albanski premijer napravio novinarki: "Ne diraj me više!" Slika nije dostupna Sukob ispred lokala Pretukli sina pravoslavnog svećenika, policija još traži počinitelje

Sin pravoslavnog svećenika nalazi se u bolnici. Njegov otac kaže da se možda radi o šoku, ali moguće i o potresu mozga.

>>
Pretukli sina pravoslavnog svećenika, policija još traži počinitelje

'Neki autobus je došao s prosvjeda protiv ćirilice iz Vukovara. Bili su kod spomenika, netko iz autobusa,neka trojica mladića izletjela su u kafić. Čim su ušli u kafić netko od mladića je njega udario. Pobjegli su nazad i razbili su bicikle i vratili se u autobus', kazao je protojerej Čedo Lukić, otac ozlijeđenoga mladića.

S druge strane, Štefan Novak, vođa puta prosvjednika je rekao kako u kafić nitko od njih nije ušao. 'Ne, nitko od nas nije ušao tamo u kafić. Tamo nikakvi obračun nije bio, nego su oni izašli van, ti srpski dečki, oni su izašli van vrijeđati i oni su izazivali ovaj incident. Nisam vidio da je bio bilo kakvog tjelesnog kontakta s tim mladićem', kazao je.

Podsjetimo, incident se dogodio jučer nakon mirnog prosvjednog skupa 'Za hrvatski Vukovar- ne ćirilici' u Vukovaru na kojem se okupilo više od 20.000 ljudi iz cijele Hrvatske. Naime, jedan od autobusa koji su organizirano stigli na prosvjedni skup se na povratku zaustavio ispred jednog lokala u Borovu.

>> Prosvjedovalo više od 20.000 ljudi: 'Nikad ćirilica u Vukovaru!'

Tamo je došlo do fizičkog sukoba između tri osobe, dvoje iz autobusa belomanastirskih registarskih oznaka, i mladića koji se, vjerojatno, prethodno nalazio u lokalu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene