Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ravča - Vrgorac

VIDEO: Pogledajte kako izgleda nova, još neotvorena dionica Dalmatine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za nešto više od mjesec dana otvorit će se nova dionica autoceste Dalmatine - od Ravče do Vrgorca. Naša ekipa isprobala je vožnju po novim kilometrima.

Kod Vrgorca još uvijek živo gradilište. No, radnici koji rade na izgradnji nove dionice autoceste nam kažu da je njihov posao pri kraju. 'Nema još puno posla, dvadesetak dana i tu je kraj', rekao je radnik Zajen Korajac. Naplatne kućice u Vrgorcu već su spremne, prošao je i natječaj za nove radnike. U Hrvatskim autocestama tvrde kako će cijeli posao završiti do 30. lipnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedni rade, drugi ne Otkrivamo: Nema radova na autocesti prema Pločama! Slika nije dostupna Radovi stali HAC zaustavio radove na Dalmatini

>> Vozači se pribojavaju cijene goriva na Dalmatini

'Stavljaju se zadnji metri asfalta, oprema se cesta, uređuju se bankine i svi ostali radovi', rekao je Ivan Vulić, glavni inženjer koordinator HAC-a. Svježih 11 kilometara bit će pušteno u promet početkom srpnja, a te nove kilometre nije bilo lako napraviti, cijela dionica je iznimno složena. 'Skoro 30 posto ove dionice je u objektima gdje je jedan kapitalni objekat Vijadukt Kotez oko 1.200 metara', rekao je Vulić.

Ukupno ima četiri vijadukta, jedan tunel, pet nadvožnjaka i podvožnjak. Otvaranje nove dionice od posebnog je značaja za Vrgorac jer do sada su svi silazeći s autoceste morali proći kroz središte grada i uske uličice koje su vikendima bile gotovo blokirane zbog velikih gužvi. Ovo ljeto stoga donosi za Vrgorac konačno manje gužve, a za vozače još malo lakši put prema jugu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene