Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radovi u tijeku

VIDEO Pogledajte kako će izgledati nova Zračna luka u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U radovima sudjeluje 400 hrvatskih radnika, a napreduju čak dva mjeseca ispred rokova.

Jedna od investicija čijom se provedbom Vlada hvali je izgradnja novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb. Unatoč kašnjenju i odgodama početka radova - francuski koncesionar tvrdi kako su sada s radovima čak dva mjeseca ispred rokova. Oko 400 radnika radi danju i noću, a s obzirom na podzemne vode koje su zbog kišnog ljeta na najvišim razinama - radilo se i u vodi.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih

Nazire se vizura novog putničkog terminala. Impozantno gradilište dobilo je prilazne ceste, zgradu do prvog kata, te temelje za avionske boksove. Dizalice, željezo, beton za sada su u prvom planu.

'Moj tim je jako zadovoljan napredovanjem izgradnje', kaže Bruno Mazurkiewich, predsjednik uprave MZLZ-a.

Ima razloga za zadovoljstvo francuski koncesionar, ali i ministrica graditeljstva i ministar prometa koji su obišli gradilište. Radovi su, što je pomalo nevjerojatno za hrvatske primjere, čak 2 mjeseca ispred rokova. A na njima je zaposleno 400 radnika kojima je ovaj projekt osigurao egzistenciju.

'Ovo ne treba gledati kao zgradu, iako smo na platou zgrade nego treba gledati kao infrastrukturni objekt kojim se Hrvatska povezuje u zračnu mrežu Europe i svijeta', rekla nam je ministrica Anka Mrak Taritaš.

Radovi na izgradnji novog putničkog terminala prostiru se na 65 tisuća metara četvornih, a ukupna vrijednost je veća od 330 milijuna eura.

Peta odgoda primopredaje Zračne luke Zagreb: Što se događa?

Kišno ljeto donijelo je ekstreman rast podzemnih voda pa se radilo i u vodi, a i u kasnim satima.

'Radi se i po noći, dapače , sad tek slijede dijelovi radova koji se samo po noći smiju i raditi. To su radovi koji se odnose na odvodnju i kanalizacijski sustav uz samu uzletno sletnu stazu', kaže Joško Mikulić iz Viadukta.

Novi putnički terminal u konačnici će izgledati kao u priloženoj animaciji. Baš poput mnogih drugih modernih svjetskih zračnih luka.

Kapacitet putnika s dovršenjem povećat će se sa sadašnja 2 cijela 2 milijuna na tri i pol milijuna putnika. Putnički terminal u pogonu će biti 2016. godine kada je najavljen završetak radova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene