Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije bilo razgovora

VIDEO: Misterij uloge Jadranke Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Puno je nepoznanica koja je uloga Jadranke Kosor u potpisivanju ugovora između Ine i MOL-a. U cijelu se priču uplela i mađarska Vlada. Njihov premijer Orban, potaknut napisima u medijima, demantira navodni telefonski razgovor s Jadrankom Kosor.

Mađarskog je premijera na reakciju potaknula navodna izjava premijerke Kosor nakon Sanaderova svjedočenja u Saboru. Mađari u svom priopćenju tvrde suprotno. 'Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i njezin mađarski kolega Viktor Orban nisu razgovarali niti se čuli telefonom od njezinog posjeta Budimpešti ovoga ljeta', stoji u priopćenju iz mađarske Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kalmeta, Šuker, Thompson... Barišićeva tajnica: Na sastanke s Barišićem dolazili su utjecajni ljudi! Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'?

Iako je na njene riječi reagirao čak i premijer susjedne države, Kosor opet šalje samo priopćenje.'Vladin Ured za odnose s javnošću opetovano opovrgava netočne tvrdnje o telefonskom razgovoru predsjednice Vlade RH Kosor s predsjednikom mađarske vlade Orbanom', piće u Vladinom priopćenju.

Mirela Holy kaže da je, na većinu njezinih pitanja upućenih tadašnjem premijeru, odgovarala upravo Jadranka Kosor Premijerka opovrgava i da je bila upućena u poslove oko INE i MOL-a. 'I na jednoj sjednici užeg kabineta Vlade sam čak pitao jeste li to usuglasili i kad sam vidio da nisu rekao sam i da se potpredsjednica Vlade priključi', izjava je koja se odnosila na INU, no Sanader je rekao da je tako bilo u svim važnim temama. Premijerka sve demantira.

Saborska zastupnica Mirela Holy kaže da je, na većinu njezinih pitanja upućenih tadašnjem premijeru, odgovarala upravo Jadranka Kosor. Pa tako i na pitanje o plinskom biznisu. U zadnjoj rečenici Kosor zaključuje i da sva dodatna objašnjenja može dati resorni ministar Damir Polančec.

>> Orban: Nisam s Kosor razgovarao o Ini

'S obzirom da je on imao rang potpredsjednika Vlade kao i ona postavlja se pitanje zašto on nije potpisao taj odgovor. Mislim da to dodatno potvrđuje da je Ivo Sanader imao znatno više povjerenja u Kosor i da je ona funkcionirala kao njegova zamjenica što je on i rekao na svjedočenju', objašnjava SDP-ova saborska zastupnica Mirela Holy.

Uloga Jadranke Kosor u pregovorima oko prodaje Ine i izdvajanju plinskog biznisa i dalje ostaje misterij. Kao i odakle priča oko navodnog telefonskog razgovora između nje i mađarskog premijera. Sa susjedima se očito i dalje nastavljaju problemi u komunikaciji baš kao što je to slučaj i sa, sada već čuvenim, obraćanjem premijerke Kosor mađarskom turistu u srpnju ove godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene