Obavijesti Video Pretražite Navigacija
našli nove hobije

VIDEO: Kosor trubi vlakićem, Mesić upravlja robotom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor danas se okušala u ulozi strojovođe u lokomotivi prvog hrvatskog niskopodnog elektromotornog vlaka, dok je predsjednik države Stjepan Mesić provozao robota Teodora u policiji.

Kosor se sastala i s članovima Uprave Končar Elektroindustrija d.d., predstavnicima Nadzornog odbora i predsjednikom Uprave Končar-Električna vozila d.d. te predsjednicima i direktorima uprava društva Končar, priopćeno je iz vladinog Ureda za odnose s javnošću. Oduševljena izgledom niskopodnog vlaka, premijerka je sjela za upravljačku konzolu i opalila po trubi par puta, prije nego li je vlak uvezla u hangar, uz gromoglasan pljesak svih okupljenih.

Pročitajte i ovo Prijava DORH-u zbog vlaka - 4 Poslana prijava DORH-u Adventski vlak koji nije vozio uznemirio duhove: "Sve je zamaskirano u proračunu" Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat

Zahvalivši predsjednici Vlade na dolasku predsjednik Uprave Končar-Elektroindustrija d.d. Darinko Bago iznio je probleme s kojima se ta tvrtka susreće. Premijerka Jadranka Kosor kazala je da će Vlada i dalje biti potpora Končaru u svemu što može učiniti, a što se tiče istaknutih problema dogovoren je još jedan sastanak u Vladi, na kojem će se razmotriti moguća rješenja vodeći pri tom računa o važnosti i vrijednosti Končara, kaže se u priopćenju.

'Ne treba nam pomoć izvana, policija je učinkovita'

Predsjednik Mesić je, s druge strane, bio u posjetu ravnateljstvu policije, uoči sutrašnjeg dana policije te detaljno obišao sve odjele policije i vidio s čime sve naši plavci raspolažu i tehnološkom i ljudskom smislu. No, kad mu je predstavljen robot Teodor, koji služi za pronalaženje i uništavanje eksplozivnih sredstava, predsjednik je stao za konzolu i malo ga provozao. Simulacija mu se toliko svidjela, da je u šali kazao kako bi mu to mogla postati nova zanimacija nakon što ode u mirovinu.

Napomenuo je da je u Ravnateljstvu policije vidio učinkovitost policije i svih segmenata koji sudjeluju u razotkrivanju zločina te da se što se toga tiče ne treba od nikog drugog tražiti pomoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene