Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbačeni iz takta

VIDEO: Kad naši političari izgube kontrolu kao Sanader

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slaba tolerancija prema novinarima vrlo je česta i na najvišim razinama. Posljednjih mjeseci najviši državni dužnosnici često se ne mogu svladati. Premijer Sanader je pitanje naše ekipe doživio kao provokaciju i zbog toga nekontrolirano planuo. No nije on jedini.

'Ovako, prije svega danas nismo došli ovdje da bismo se međusobno provocirali, to je jedno, a drugo, ima još novinara, pa neka i oni pitaju. Nemam namjeru intervenirati, ali nije u redu da samo vi postavljate pitanja. Ima tu kolega novinara, a vi već postavljate šesto pitanje', rekao je premijer Ivo Sanader novinarki Nove TV.

Pročitajte i ovo Brinu li političari o siromašnima? Dnevnik Nove TV pita Brinu li političari dovoljno o siromašnima? Pogledajte kako ste glasali Slika nije dostupna Bozanić dužnosnicima: 'Treba vam pomoć Duha Svetoga'

Inače poznat po dobroj samokontroli, nikome nije jasno što se premijeru dogodilo. Određene teme, tvrdi psiholog Boris Blažinić, mogu svakoga izbaciti iz takta. 'To što reagiraju na takav način govori da su i političari normalni ljudi i osobe ispod kože. I to znači da neke stvari govore sa strašću. Govoriti o normalnosti ili nenormalnosti određene reakcije više govori o tome kakve se poruke žele poslati', rekao je Blažević sa Instituta za kvalitetu i razvoj ljudskih potencijala.

>> Premijera iznervirala pitanja novinarke

Nije premijer jedini. U klubu onih koji su izgubili kontrolu našli su se mnogi. I predsjedniku se itekako znalo zalomiti. 'Jel' se slažete? Ne slažete? Pa što onda to pitate!', rekao je jednom prilikom predsjednik Stjepan Mesić. 'Čim jedan Srbin bude pomilovan afere se povlače zato što vaši urednici to žele', rekao je Mesić drugom prilikom. Luka Bebić koji je poludio kada su se novinari dotaknuli visine plaća saborskih zastupnika. 'Nećete odgovornost, hoćete samo pisati što vas je volja', rekao je Bebić.

No definitivni rekorder po nekontroliranim ispadima je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 'Kao Boga vas molim nemojte uznemiravati javnost bez razloga, ako su moji kolege krivi snosit će posljedice, jel' ok?', samo je jedan od brojnih Bandićevih ispada. Ovakav način komunikacije s medijima nije karakterističan samo za Hrvatsku, i u svijetu je to učestala praksa. Ali za razliku od svijeta, hrvatski novinari nikad nisu doživjeli ispriku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene