Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od ranog jutra

VIDEO Od odlaska frizeru do emotivne prisege: Kamera u stopu pratila novu predsjednicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nove predsjednice počeo je odlaskom frizeru...

Poseban dan za obitelj Grabar Kitarović počeo je već u rano nedjeljno jutro. Predsjednica i suprug pješice su došli na Markov trg. A u stopu ih je pratila kamera Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Novo vrijeme' Karamarko: Inauguracija Grabar Kitarović velik dan za Hrvatsku Slika nije dostupna Bio je pozvan Otkriveno zašto Gotovina nije došao na inauguraciju

Svečan dan za predsjednicu počeo je već u rano jutro. Iz svog je stana - otišla frizeru. Ondje su joj donijeli i odjeću za inauguraciju. Dok se za poseban dan uređivala, iz obiteljskog stana, izašao je i suprug. Jakov Kitarović pridružio se supruzi.

'U sljedećim mjesecima mora pokazati da je predsjednica, da nije ničija produžena ruka'

Uz najbliže suradnike, posljednje upute za prisegu, predsjednica je dobila i od redatelja svečanosti. U plavoj haljini i kaputu, u pratnji supruga, Kolinda Grabar Kitarović prošetala je zagrebačkim ulicama.

'Kako je prekrasan dan danas. Evo, to mi je drago da je konačno svanulo sunce u Hrvatskoj.', govorila je tijekom šetnje, a i ona i suprug bili su oduševljeni 'lijepom plavom bojom' neba.

Lagana šetnja Ilicom, protekla je u neobveznom ćaskanju.

'Ne moram se baš preznojiti, jako bi bilo dobro da se zagrijemo do gore, ali ne pregrijemo', govorila je na putu za Markov trg.

Prisegnula na dužnost sa suzama u očima: 'Vjerujem u te zemljo moja Hrvatska'

Građanima koje je putem srela, mahnula je i pozdravila ih. Pljesak građana dočekao ju je na svakom koraku. Dok se predsjednica kretala prema Gornjem gradu, svoje mjesto u publici, već su zauzeli obitelj i roditelji.

'Uvijek sam se nadala zbog njene ambicioznosti i upornosti da će postići nešto u životu', rekla nam je majka Kolinde Grabar Kitarović.

Uzbuđenje roditelji, nisu krili.

'Uvijek sam očekivao puno od nje i nisam se prevario. Drago mi je da je ovo sve skupa ovako, i ponosan sam i neka joj Bog da samo zdravlje, a drugo će biti sve', rekao je Kolindin otac.

'Hvala, hvala, hvala'

Do Gornjeg grada, predsjednica i suprug stigli su uspinjačom. 'Nama je čast što vas možemo čuvati', poručio je novoj predsjednici jedan policajac. Rukovala se s policajcima i zahvalila im na predanosti poslu.

'Dečki hvala vam na svemu što radite, hvala, hvala', rekla im je. Prilazila je građanima, smješkala se, rukovala, fotografirala...

VIDEO Poznato je i zašto djeca nove predsjednice nisu bila na inauguraciji

Dan inauguracije, za Grabar Kitarović, posebno emotivan. Suzu u oku, kamere su uhvatile za vrijeme prisege. Nakon prisege, emocije se nisu skrivale.

'Jedino ovo mogu usporediti sa srećom, kad vidite da je dijete uspjelo, onda je to roditelju najveća sreća', rekla je Kolindina majka.

Predsjednica je ostatak dana provela u prvim službenim susretima. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene