Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja povezanost

VIDEO i FOTO Prvi let hidroaviona od Rijeke do Malog Lošinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S Adamićeva gata u luci Rijeka u četvrtak je prema Malom Lošinju upriličen prezentacijski let hidroavionom tvrtke Europski obalni avioprijevoznik, kojim je predstavljena mogućnost povezivanja kvarnerskih otoka s Rijekom.

Hidroavion je tipa DHC – 6 Twin Otter s 19 mjesta za putnike. Glavni direktor Europski obalni avioprijevoznik koja namjerava uspostaviti zračne linije s kvarnerskim otocima, Klaus Dieter Martin, kazao je da se na ovaj način do Malog Lošinja iz Rijeke stiže za 20 minuta, do Raba za 15, a do Cresa i Krka za 10 minuta.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Zapuštene Unije - 3 Otok na kraju svijeta Unije traže odcjepljenje, Komadina poručio: ''Neka razmisle kako im se ne bi dogodilo da im postane još teže''

Kao putnici na prezentacijskom letu u hidroavion bili su čelnici Primorsko-goranske županije i ovdašnjih gradova i općina, župan Zlatko Komadina, zamjenik župana Marko Boras Mandić, predsjednica saborskog Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu i gradonačelnica Kraljevice Nada Turina Đurić, opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić i zamjenik riječkoga gradonačelnika Marko Filipović. Oni će u Malom Lošinju sudjelovati na 2. susretu župana sa čelnicima jedinica lokalne samouprava s područja Primorsko-goranske županije.

VIDEO Odlično rješenje za putovanje na otok Hvar!

Klaus Dieter Martin izrazio je zadovoljstvo što projekt podupiru župan Komadina i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, naglasivši da je plan preko Malog Lošinja povezati se s talijanskim gradovima Ravennom i Anconom te izravno iz Rijeke s Venecijom. "Rijeka je vrlo važan grad za naš projekt na sjevernom dijelu Jadranskog mora", rekao je glavni direktor tvrtke Europski obalni avioprijevoznik.

Najavio je da se redovite zračne linije iz Rijeke planiraju pokrenuti na proljeće, nakon što se na Adamićevu gatu sagradi ponton za privezivanje zrakoplova te pripadajući sadržaji.

Župan Komadina istaknuo je da turistička regija i cijeli Jadran trebaju ovakvo povezivanje manjih mjesta i većih središta. "Naravno da u probnoj fazi ne može biti profitabilno, ali vjerujem da će to biti velika atrakcija za Jadran", kazao je Komadina, dodavši da će to pridonijeti turizmu, ali i boljem životu ljudi na otocima.

Planirana cijena karte za let iz Rijeke do kvarnerskih otoka je između 200 i 250 kuna. Tvrtka već je uspostavila linije hidroavionom od Splita do Jelse (otok Hvar), i od Raba do Zagreba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene