Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon svečanosti

VIDEO Generali zaboravili na mikrofone: 'Bio je bijesan k'o ris! Je****, što ćeš!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva visoka dužnosnika MORH-a nakon proslave pete obljetnice članstva Hrvatske u NATO-u nisu primijetili da su mikrofoni ostali uključeni.

Nakon što je u ponedjeljak u Saboru završilo svečano obilježavanje pete obljetnice članstva Hrvatske u NATO-u, neki su uzvanici zaboravili da mikrofoni rijetko 'spavaju'.

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

General zbora Drago Lovrić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske i ravnatelj HVU-a general pukovnik Slavko Barić zadržali su se u razgovoru pored uključenih mikrofona, a da toga očito nisu bili svjesni.

U žamoru ostalih gostiju, iako teško, dalo se čuti da su o nekome razgovarali, spominjali da se nešto treba nabaviti, a Lovrić je u jednom trenutku kazao: Da, bio je bijesan k'o ris! Je****, što ćeš!

U sljedećem trenutku je dodao: 'Ma nema svoj stav ni ništa!'

Istu psovku – 'E, je****!, ponovio je još jednom, a njihovu višeminutnu raspravu prekinuo je službeni fotograf koji ih je došao upozoriti da se sve čuje. Fotograf je prvo prišao Lovriću, koji je u jednom trenutku ostao sam, a kada mu je fotograf prišao Lovrić je okrenuo i poklopio mikrofon.

Pusić promrmljala: 'Najosjetljivi koji imaju kredit u švicarcima... Ne'š ti najosjetljivije...'

Poput nekoga tko je uhvaćen u nevolji, stavio je ruku preko usta, a fotograf je istu stvar ponovio i Bariću, kojeg je također upozorio da se cijeli njihov razgovor može čuti. Lovrić je došao do Barića i zajedno su se zagledali ispred sebe kao da pokušavaju otkriti ima li u saborskoj dvorani nekoga tko ih je već čuo. Prema izrazima lica nije im bilo drago što se taj razgovor mogao čuti, a naročito im nije bilo drago što se razgovor snimio.

Inače, ovo nije prvi put da visoki javni dužnosnici zaboravljaju na mikrofone koji se ne gase sami od sebe, već ih netko mora isključiti. Jedan od zadnjih slučajeva je onaj Vesne Pusić koja je na komentar Zorana Milanovića da su ljudi koji su uzeli kredit u švicarcima najosjetljiviji, na što je, opet pored uključenih mikrofona uzvratila: 'Ne'š ti najosjetljivije...

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene