Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turistički aduti

VIDEO Evo kako izgleda krizna situacija na kruzerima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravo su kruzeri postali jedan od najjačih dubrovačkih turističkih aduta i tijekom podsezone u Dubrovnik oni na dan dovode tisuće gostiju. Duborovčani su danas pokazali da su spremni i za izvanredne situacije na plovećim hotelima.

Dubrovčani su danas, osim proslave milijuntog putnika, pokazali koliko su spremni za izvanredne situacije na plovećim hotelima. Umjesto mirnog dana u dubrovačkoj luci, ploveći hotel pretvorio se u ispit za krizne situacije. Policija , hitna pomoć, prostor oko kruzera odmah je ograđen, a stigle su i duge cijevi. Na kruzeru je pronađena sumnjiva torba, odmah se posumnjalo na bombu. Pirotheničari su torbu brzo izvukli s broda te počeli s demontiranjem.

Pročitajte i ovo Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta" Pismo kapetana Marka Bekavca Kriminalizaciji pomoraca Potresno pismo kapetana koji sedam mjeseci leži u zatvoru: "Nevin sam u pritvoru s ubojicama, teroristima, krijumčarima droge"

>> Snimke čitatelja: 'Kruzer je došao na pet metara od obale'

Putnici s kruzera cijelu akciju su napeto pratili sa svojih balkona. Na sreću,na vrijeme su upozoreni kako se radi samo o vježbi. 'Bomba je bila u pitanju, umjetna bomba. Nakon toga, imali smo simuliranu vatru. Mi kao brod smo napunili određene prostorije unutra s umjetnim dimom i onda su vatrogasci s kraja ušli na brod', kazao je Maro Car, zamjenik kapetana kruzera.

Tamo su ih već čekali spremni brodski vatrogasci. Krenulo se s gašenjem, i izvlačenjem ozlijeđenih. Pomoć stradalima, gašenje vatre, i evakuacija stotinjak ljudi, hitne službe morale su dati sve od sebe. 'Sudjelovale sve dubrovačke žurne službe- policija, županijski centar 112, lučka uprava Dubrovnik, javna vatrogasna postrojba Dubrovnik, naše privatne zaštitarske službe', kazao je Daro Pavlović iz Lučke uprave Dubrovnik.

Iako ploveći hoteli redovito obavljaju vježbe, one su rijetko ovih razmjera. 'Obično radimo sami s brodom, a jako rijetko radimo i vježbe u suradnji s lukom', kazao je Car.

Vježba je uspjela, Dubrovnik se pokazao kao sigurna luka plovećim hotelima.

Za kruzere sezona i dalje traje i u studenom, mjesecu kada je gostiju u hotelima sve manje, ploveći hoteli dovest će oko 60.000 putnika, a sezona će potrajati sve do Božića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene