Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Trebamo više cijeniti EU'

'Mislim da smo ovu godinu politički bili uspješniji od bilo koga u prvoj godini'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkoj vili Prekrižje održan je svečani domjenak povodom prve godišnjice hrvatskog članstva u Europskoj uniji na koji je došla i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

U zagrebačkoj vili Prekrižje održan je svečani domjenak povodom prve godišnjice hrvatskog članstva u Europskoj uniji na koji je došla i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić koja je kazala kako ne bi bila loša ideja da se provede serija intervjua među ministrima vanjskih poslova Europske unije čiji bi rezultati pokazali jasnu sliku Europe o Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

'Mislim da bi dobili pozitivna mišljenja, Hrvatsku svi percipiraju vrlo dobro. Mislim da smo izborili ugled da reagiramo temeljem pripremljenosti i znanja i zdravog razuma', rekla je ministrica Pusić.

'Mislim da smo ovu godinu politički bili uspješniji od bilo koga u prvoj godini', naglasila je.

Konstituiran Europski parlament, Schulz ponovno predsjednik

Na pitanje kada će hrvatski građani konačno osjetiti blagodati Europe, ministrica je kazala kako ih osjećaju već sada, bile one blagodati ili poteškoće.

'Osjećaju već sada, jer ta stabilnost i sigurnost koje članstvo u Europskoj uniji daje, sada se proteže i na Hravtsku', kazala je Pusić te dodala 'zamislite kako bismo se osjećali da lani nismo uspjeli, da tek sada grebemo po vratime Europe, moramo znati cijeniti tu sigurnost.'

Na pitanje zašto građani gube povjerenje u Europsku uniju, što dokazuje iznimno mala izlaznost na izbore za Europski parlament, te da li je Vlada zakazala u tome, ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić rekla je kako to nema veze s objašnjenjem, te kako Vlada nije trabala ništa objašnjavati.

'Europska unija donosi okvire i šanse, a ljudi nisu izašli na europske izbore jer smatraju da ono što se odlučuje u Europskom parlamentu nema pureviše utjecaja na njihov život', rekla je.

Italija preuzima rotirajuće predsjedništvo Vijeća EU-a

'Ekonomske mogućnosti su velike, no Unija priolazi kroz različite krize kao i sve druge zemlje i grupacije na svijetu i imamo šanse iskoristiti svoje prednosti, no naravno, samo svojim snagama kao što smo i govorili', dodala je.

Upitana kada ćemo znati i s kojim će se novce, graditi Pelješki most, Pusić je kazala da ćemo prve datume o izgradnji saznazio već u desetom mjesecu ove godine.

'Tada ćemo znati rezultate studije isplativosti, a ankon toga ćemo početi s planovima. U slučaju da studija isplativosti pokaže da je to najbolje rješenje ne mora značiti da smo dobili novac, no u desetom mjesecu ćemo imati vrlo jasnu sliku o tom pitanju.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene