448930
448930
448930
448930
448930

Požar na odlagalištu otpada Piškornica pod kontrolom

  • , 03.09.2016., 20:49
  • Autor:
  • komentara

Požar koji je u subotu poslijepodne izbio na odlagalištu komunalnog otpada Piškornica u blizini Koprivnice stavljen je pod kontrolu i nema nikakve opasnosti za stanovništvo, priopćeno je u nedjelju rano ujutro iz Sanacijskog odlagališta Piškornica.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

U subotu oko 16 sati došlo je do požara na dijelu odlagališta neopasnog komunalnog otpada Piškornica uslijed kemijske reakcije u otpadu. Zahvaljujući brzoj reakciji zaštitara i vatrogasaca požar je ubrzo nakon izbijanja stavljen pod kontrolu i nije bilo nikakve opasnosti za stanovništvo, ističe se u priopćenju.

Nakon gašenja vatrogasci su pristupili kontroli zgarišta kako bi se u moglo pristupiti redovnoj sanaciji pomoću tekućeg preparata koji onemogućuje dotok kisika i nastanak novih požara, dodaje se.

Dežurne ekipe nadgledat će situaciju i tijekom noći.

U Sanacijskom odlagalištu Piškornica također napominju da su vatrogasci tijekom cijele intervencije na raspolaganju imali sve potrebe resurse, te da gašenje ni u jednom trenutku nije bilo upitno.

Ranije su naime neki mediji izvijestili da vatrogasci nisu imali dovoljno vode za gašenje i da se upozoravaju stanovnici u okolici da ne otvaraju prozore zbog otrovnih plinova koji nastaju izgaranjem. (Hina)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se