Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike vrućine diljem Hrvatske

Ni na plažama nema osvježenja: Hitne pomoći diljem zemlje imaju rast broja intervencija

Aktualno Galerija Borba s vrućinama, ilustracija - 2 Borba s vrućinama, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Borba s vrućinama, ilustracija - 1 Borba s vrućinama, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Borba s vrućinama, ilustracija - 3 Borba s vrućinama, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Borba s vrućinama, ilustracija - 4 Borba s vrućinama, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Borba s vrućinama, ilustracija - 5 Galerija 1/6 >>
Velike su vrućine diljem Hrvatske. Crveni Meteoalarm izdan je za Osijek i dubrovačku regiju, ostatak zemlje je u narančastom.

Najtopliji grad u 15 sati bio je Sinj s 37,8 stupnjeva. Osvježenje se traži na svakom koraku, a najpoželjnije je biti na moru iako ni na plažama osvježenja nema.

Temperatura mora u Jadranu doseže do 28,3 stupnja. Hitne pomoći diljem zemlje bilježe rast broja intervencija.

"Najčešće se radi o nekakvim glavoboljama, vrtoglavicama, omaglicama, eventualno kolapsi, gubitak svijesti, sinkope, znači problemi sa tlakom, kronićni bolesnici problemi s disanjem", rekao je Damir Katić iz Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije za Vijesti Nove TV.

U Splitu je u 16 sati izmjereno 35,1 stupanj, a najviša dnevna temperatura zraka tek se očekuje. I more je vrlo toplo. U 15 sati temperatura mora je iznosila 27 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Prijateljice iz Slovenije očistile plažu na Pagu - 8 Svašta su pronašle Prijateljice iz Slovenije došle na Pag na odmor pa počistile plažu od smeća: "Da smo imale 10 vreća, sve bismo napunile"

Kamere Dnevnika Nove TV snimile su i kako izgleda popodne na najpoznatijoj osječkoj pješčanoj plaži - Kopakabani na rijeci Dravi.

U Osijeku je u 16 sati izmjereno 36,2 stupnja, a UV indeks je vrlo visok. Za osječku regiju upaljen je i crveni meteoalarm zbog iznimno visokih temperatura.

Pročitajte i ovo Ana-Maria Šimundić, ravnateljica bolnice Sveti duh Objavila priopćenje Ravnateljica Svetog Duha podnijela neopozivu ostavku: "Bila je to prava hajka. Prijetili su mi da će me progutati podzemlje"

U Dubrovniku su u 16 sati izmjerna 32 stupnja, a temperatura mora je iznosila 27,9 stupnjeva. I u Dubrovniku je UV indeks vrlo visok pa je važno potražiti zaštitu od sunca. I za dubrovačku regiju upaljen je crveni meteoalarm.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene